Köpråd: Audi a4, eller liknande. (Runt 20tkr)

Tjena! Har tänkt mig att köpa en bil Frågan är hur mycket det kommer kosta Har kollat lite på Audi A4 B5 i 20000kr klassen. Vad tror ni det kostar för mig att ha en sådan bil? Har kollat blocket på en bil och sen compricer säger att Länsförsäkringar ger billigast ca 7400kr (trafik/år). Om jag bestämmer mig för en bil så ska jag så klart ringa runt hos alla och kolla men är det där vad jag kan räkna med som ett bra pris ? Hur mycket kostar allt runt om sedan i stort, vad kan jag räkna med i månaden? Sedan undrar jag om det här är ett bra val av bil eller om någon annan skulle passa bättre ? Vad jag vill ha är:*ingen jätteliten bil *AC *Runt 20tkr *Inte så dyr att äga(försäkring/bensin/skatt osv) *Se okey ut(subjektivt men ändå ) Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Audi a4, eller liknande. (Runt 20tkr)



Beror ju lite på hur "skruvkunnig" du är själv också. Ex.vis kostar väl ett KR-byte (inkl spännare, vattenpump osv) runt 10k hos vag, gör du det själv o tar delarna från tyskland hamnar du på under hälften. Är sjukt nöjd med min A4, har haft A6 innan, men detta känns mer "rätt" om man inte har storfamilj. När det gäller skatten så ligger den på strax under 2k/året för en avant. Bensinförbrukningen varierar ju givetvis beroende på motoralternativ och liknande. Min är en 1.8T, 97:a, kör jag "snällt/normalt" på landsväg (dvs inte motorväg) så ligger jag på 0.65-0.7l/m. Senaste turen till STHLM (en runda på totalt 120mil) så låg snittet på 0.8l/m, och då hade vi en timmes sthlm-trafik samt en snitthastighet på ~130km/h. Föräskring är ju också svårt att säga, jag har en helförsäkring+mer, och betalar strax över 3000kr/år (Läns, Göinge) Så ja, jag tycker det är en trevlig bil, finns fortfarande gott om styling till dessa om man så vill. En 1.8T chippar du ju dessutom upp till 200hk & ~300nm (varierar lite beroende på årsmodell av någon anledning) för små pengar, och, du får då en riktigt rolig bil. Så, jag slår ett slag för A4:an


Det jag tycker talar emot en A4 är att du för runt 20.000:- får bland de billigaste exemplaren till salu, och då av en modell som faktiskt haft en massa problem med barnsjukdomar och som är duktigt dyr att reparera och underhålla. Jag är absolut inget Saab-fan, men som ett exempel kan du hitta en fin Saab 900 Turbo för samma pengar som en halvdan A4. Då har du kamkedja och förhållandevis låga underhållskostnader, en motor som enkelt går att trimma till riktigt höga effekter utan att behöva röras, och är "mer" bil/utrustning för pengarna. Och den har ungefär samma nackdelar som en A4, lite småproblem och är ingenting som är roligt längs en kurvig väg. Men inom budget känns den som ett mycket bättre köp. Sedan finns det många ytterligare exempel på bilar att välja.


Beror ju på hur gammal/ny A4 man är ute efter...inte direkt någon brist på A4:or under 20k (161st på blocket, under 20k, givetvis varierande årsmodeller)


Jo visst, en mängd tråkiga 1.6, 1.8 och 1.9tdi samt några 1.8t med höga miltal och oftast klent med utrustning. Hittade t.ex en Avant med trevlig skinninredning men defekt klimatanläggning och lite ytterligare defekter samt 27.000mil på mätaren. Sedan ett gäng sedan med ännu mer mil på mätaren, något bil som såg riktigt fräsch ut med välskriven annons och bra bilder tyckte jag mig inte hitta och det var just det jag menade; De fina exemplaren ligger högre i pris.


Håller ju inte med. Finns 56st att välja på i landet, beroende på var man bor givetvis. Som då är MINST 1.8T Den billigaste under 10k (sen hur mycket som är att göra på den behöver vi inte gå in på iofs) Ja, utrustningsmässigt ä det ju lite efter tycke, själv är jag inte alls förtjust i skinn (smaksak givetvis) Tar man sen och väljer bilar som gått MINDRE än 20k mil, så visst, då sjunker urvalet till under 10 Och så vidare.. Men visst, stämmer miltalet på denna så; http://www.blocket.se/malmo/Audi_A4_AVA . _4&w=3 Kan man ju givetvis fundera, det LÅTER ju iaf bra


Precis det jag menar! Den ser kanonfin ut (missade den?) men är tyvärr allergisk mot att titta på billigare bilar i Malmö då "Anders" otäckt ofta visar sig vara en yngre förmåga i säckiga kläder som kommer glidandes till 50 cent med dimljusen tända i vad som troligen är det mest slitna exemplaret av *Bilmodell* man någonsin sett. Kuriosa: Har nämligen chansat någon gång då jag ändå haft ärenden i Malmö eller t.ex Danmark och således inte förlorat mer än tid. Roligast var en 328i som "Anders" inte kunde glida hem i, bilen avled på parkeringen efter att jag "råkat" slå av tändningen då jag noterat att han lät den stå på tomgång hela tiden. Detta "pedantskötta exemplar med 8000mil (11år gammal bil) på mätaren" var ett av de värsta vrak jag sett. Och det är just det, man kan säkert hitta en fin A4 1.8t för 20´ men tittar du på till exempel Saab 900 eller 9000 har du ett helt annat utbud av fina exemplar för samma pengar.


http://www.audibilforsakring.se/audi/sidor/start.aspx dom har samarbete med if, dom har ganska bra priser på försäkring, har båda mina bilar försäkrade där.


Oj! Mycket svar tack Jo jag förstår att man får vad man betalar för 20 är ju inte så mycket... Men mycket för mig som e student Om jag ska vara ärlig så gillade jag inte saabarna.. e inte nåt saabfan och de känns så himla gamla jämfört med A4:an


Om du väljer en A4 för 20.000 pga att du är student så skulle jag nog avråda dig från Audi helt, det är trevliga bilar att åka i, krocksäkra (japp, jag har provat), bra vägegenskaper etc. Dock så tillkommer en del underhåll på dem när de är uppe i de år/mil/slitage som det är frågan om på en bil för 20.000. Du kan mer eller mindre förutsätta att bromsoken bak är ihopkärvade, ibland kan man lyckas smörja upp dem så att de går ett tag men oftast blir det lika jävligt igen efter en vinter, således är det enklaste att byta dem, de kostade 3500 spänn styck sist jag kollade, exklusive belägg. Och om oken varit dåliga så kan jag nästan garantera att skivorna bak är rostskadade/snedslitna således byte av dem i samma veva. Och såhär rullar det på med länkarmar, bromsrör etc. Jag hade i din sits valt en mindre, billigare bil men det är dina pengar och således ditt val.






Jag förstår att det kostar... vad tycker ni man ska köpa för bil då ? Nåt sånt här e det bättre ? http://www.blocket.se/stockholm/Honda_c . 11&w=2 Jag skulle kunna köpa en dyrare bil (kanske en liten hyffsat ny) men har sparat ihop mina egna och skulle inte vilja röra det mina föräldrar sparat till mig. Så har inte så mycket mer än 20 tusen för bilen då det tillkommer mycket annat runt. Så om A4 inte är bra i min budget skulle jag gärna ta förslag på bilar som är Tack för alla svar hittills !


Problemet med en liten Civic är egentligen komforten och säkerheten, jag hade gått upp lite i storlek. Nissan Primera är enormt driftsäker och har för biltypen vass väghållning, bullrar en del och inredningen är plastig så att man gråter när man hoppar in men i övrigt är det mycket bil för pengarna. http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . 20&w=3 Ovanstående är enbart ett exempel, finns en 2.0i på 130hk med som räcker mer än väl men undvik de klenare motorerna (1.6/1.8).


Tack, föresten sett att du är duktig på bmw Vad ska man ha för budget för en bmw, är tex http://www.blocket.se/stockholm/BMW_E36 . amp;last=1 ett dåligt köp ? Och hur är ägandekostnaderna på en sån här ?


Det ligger kanske något i det, börjar med ägandekostnaderna och det är faktiskt inte så dyrt att köra en BMW med sexa. -Service är relativt billigt. Motorn har en underhållsfri kedja, och konstruktionen med en smal, rak sexa längsmonterad under huven gör att där finns gott om plats att komma åt att arbeta. Sedan är den väldigt smart byggd med, luftfiltret sitter i en kassett och bytes på ett ögonblick, oljefilter sitter upprätt i en egen behållare och kladdar inte (Jämfört med tex. en Volvo 850, där luftfiltret är en hel enhet som sitter under bilen. Svårt att byta, och när man lossat filtret rinner det olja över en), tändstiften sitter under endast en plastbit, spolarna sitter fast med endast ett par skruvar och sedan är det gott om plats över för att byta stift. Upplever BMW som genomgående byggd på detta vis, relativt lättjobbade kontra många konkurrenter som har tvärställda motorer där hela drivlinan trängs under huven. Fördelen är dels att du kan göra mycket själv, att lämna in bilen för service är helt onödigt om du inte har tummen mitt i handen då du gör jobbet själv på mindre tid än vad det oftast tar att köra till verkstaden. Sedan innebär en mer lättjobbad bil att verkstadsräkningar blir billigare med, kräver mindre tid på verkstaden helt enkelt. -Förbrukningen är förhållandevis låg, hur många bilar med motsvarande prestanda kan man köra på samma låga förbrukning? Ta min 193hk 328i som exempel, modellen är på pappret (Och i verkligheten..) kvickare än Volvo´s 240hk T5-R men går att köra på 0.9L/mil även om man använder resurserna. Vad en T5-R dricker behöver vi inte ens gå in på, men redan en original 140hk GLT är svår att köra på under litern... -Skatten beror på vikt och inte märke och är således snarlik för alla dessa modeller, då har vi försäkringen kvar. Och här kan BMW vara dyra precis som många andra ungdomsbilar, så kolla upp vad det skulle kosta dig. En 130hk Primera är då som nämnts ett billigare exempel! Till bilen du länkar till, E36 som modellen heter är inte dum tycker jag själv. Om man gillar en modell är alltid personligt, men rent praktiskt har den många fördelar i form av hög kvalité, hög säkerhet med tanke på åldern, bra väghållning och hög körglädje och så vidare. Just 323i är en väldigt vettig maskin, 328i något vassare till samma ägandekostnader. Försök hitta någon av dessa då 320i är svagare men oftast kostar detsamma att driva. -Det stora problemet med att köpa en BMW begagnad är att många exemplar inte sköts väl, det är dels en rolig bil med bakhjulsdrift som körs väldigt hårt och dels ett varumärke med en del status vilket gör att många köper bilen enbart för att kunna säga "Jag har en BMW" och sedan ignorerar (Eller inte har råd med) underhållet. Således är det inte det enklaste att hitta en äldre BMW i bra skick. Och bilarna i bra skick, de är aldrig de billigaste förstås. En kaross som coupé är förstås mer populär än en sedan eller kombi, vill du ha en BMW E36 för 20.000:- hade jag alltså letat efter en 325i eller 323i/328i sedan om du kan hitta en sådan. Då kan du förmodligen hitta en bil i bra skick som slutar på 20´ efter prut. Men lika tryggt köp som en "gubbil" som Primera där du kan hitta ett kanonexemplar för 15.000:- blir det förstås aldrig, å andra sidan om du är beredd på att lägga ner lite energi på att hitta en fin BMW får du (I mina ögon) tio gånger mer bil för pengarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka