Köpråd: Billig bensinsnål första bil?

Hej, snart dags att inhandla första bruksbilen, men är inte så haj på detta då mina bilar inte brukar hålla mer än några månader. Så skulle nu behöva hjälp att hitta en bra bil som passar mig. Krav: 20-25.000 kr max Bensinsnål, under 0.5/milen (helst runt 0.3-0.4) driftsäker, är inte någon haj alls på detta så behöver en pålitlig bil. Är inte så jätte noga med utseendet, men ju snyggare desto bättre. Har kollat en hel del på en Honda Civic, är det något att ha? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Billig bensinsnål första bil?



Honda Civic ska vara rätt bensinsnåla, ja. Dessutom driftsäkra. För extra skojs skull, ska du ha den med VTEC motorn i. Då flyttar den åtminstone på sig. Annars finns väl Polo GTI, Renault Clio runt den prisklassen. Även golfar. Är också ute efter en bruksbil för rimligt pris inom en framtid. Så kan vara bra och se vad folk tycker själva.


En Honda Civic får du inte att dra 0.3 liter milen. Undrar om jag inte fick ner min Civic med 1.5-litersmotorn till 0.46 långkörning dock. Men de är i alla fall driftsäkra, ganska så bekväma och i mina ögon, faktiskt ganska snygga också. Och rymliga, för att vara så små.


Blir nog troligtvis en Civic, men undrar lite vilken modell man ska ha, har nog kollat mest på den med 74hk 1.3 l motor då den måste dra absolut minst väll? Hade nog dock varit bekvämare att ha en med bakdörrar och de är snyggare, men de ligger ju på över 100hk, vad drar inte en sån?


Mindre och svagare motor behöver inte betyda mindre åtgång av bränsle, snarare tvärt om i vissa fall. Har man en underdimensionerad kraftkälla så måste ju den jobba hårdare än en "lagom" eller lätt överdimensionerad kraftkälla = den drar mer bränsle. Så jag skulle nog inte valt den absolut klenaste motorn i modellprogrammet om man säger så


Den myten är svår att slå hål på. Det är ju när man låter motorn jobba hårt och effektresurserna utnyttjas som den går som effektivast. Det är därför mindre motorer med lägre effekt drar mindre. Det som kan gå emot en bil med liten motor är ifall den går på högre varv på högsta växeln än sina större varianter för att få bilen att kännas mer pigg. Små bilar som drar lite i stadskörning och mindre landsväg kan skena iväg en del på motorväg och högre farter pga luftmotstånd (högbyggda småbilar) och högt varvtal på 5:an. Å andra sidan drar de tyngre bilarna med större motor mer generellt. Jag tycker fö civic är ett bra val med tanke på dina krav. Välj helst sedanvarianten som är mindre risk att den är slutkörd. Bra att tänka på är även att krocksäkerheten i de äldre civic:anra är dålig.


Ska åka och kolla på denna imorgon http://www.blocket.se/skaraborg/Honda_C . 16&w=2 vad tror ni om den med ett par nya fälgar?


nice dekaler. Men ontopic så ska du leta efter en Civic VEI 92-95 om du ska ha den snålaste motorn. 89 hk 1,5 vtec-E. Men även DX modellen drar lite, har en själv (74HK)


har börjat fundera lite på en Opel Calibra, men vad drar en sådan ungefär (2l 115hk)? hade en polare som hade en sådan för ett bra tag sedan och har för mig han tyckte det var bra grejer eller är det helt fel?


Nej satsa hellre på civic






Hade nog jag också gjort.. Förresten..var ju det jag gjorde en gång i tiden..


Svårt att hitta en Calibra som inte är sönderrostad.


kollat lite p en BMW 316i med, vad drar en sådan ungefär 1.6 l 102 hk?


bilar i den prisklassen med en förbrukning runt 0,3-0,4 finns inte. jag skulle rekommendera en corolla -93 -98 med 1.6 litersmotor då den faktiskt i praktiken är ngt bränslesnålare än dito 1.3.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka