Köpråd: USA-resa, vad är värt att köpa med hem (t.ex. pga vikt)?

Åker till USA i oktober, och håller samtidigt på att bygga en 350 här hemma. Har ni några tankar om vad som är smartast att köpa när jag är där? Toppar känns t.ex. dumt då även alu väger en del, typ 13-14 kilo per topp om jag fattat det rätt. Blir snabbt övervikt och extrakostnader. Givetvis har denna fråga mycket att göra med vad jag avser bygga, så se frågan som informationsinhämtning även på det planet. Tanken är att 350:n ska ge runt 400 häst. Tacksam för alla tankar och tips. Mvh /Peter



Svar på inlägget: Köpråd: USA-resa, vad är värt att köpa med hem (t.ex. pga vikt)?



Ska du ändå dit så borde väl det vara värt att betala 13-14 kg övervikt & extra kostnader, om du ändå ska ha prylarna, jämfört med att beställa dem senare?


Fast är det inte några ohyggliga priser för övervikten?


Flyger med Finn Air, och det var en rejäl snårskog för att försöka lista ut vad priset för övervikt är, t.ex. per kilo. Fattade det faktiskt inte, så jag lär väl ringa dem för att få ett svar. Lär inte chansa... Hur som helst borde jag väl kunna köpa upp mig på en rad andra saker, typ rullvippor, kam, stötstänger, fugge, insug(?), å annat som inte väger så mycket. Frågan är vad, och om jag kanske ska ta och plocka ihop en teoretisk maskin innan jag reser. Fast vissa saker lär jag behöva oavsett konfiguration, eller hur.


Var inte så svårt.. inte så blodigt heller ~500:- för en extra väska på 23kg om man betalar online i förväg. Kan ha upp till 4 väskor.. http://www.finnair.com/finnaircom/wps/p . tor/en_INT


Går det inte skicka sakerna till sig själv? Borde bli enklare om man ska ta med sig otympliga saker som toppar. Kanske kostar multum men värt att kolla upp tycker jag.


Köp bärbara datorer som du packar upp och tar med dig som handbagage. När du är hemma säljer u dem med en nätt liten vinst som borde betala frkten på det du ska ha fån staterna. Annars kan du så gå ihop ett par om en container som du skickar med båt. Du kan lasta mycket ch frakten r iprincip gratis...


Habomaster: WTF! Jag måste vara blind. TACK! Alla andra: Tack för tipsen!


Klart det går men att skicka tyngre saker från US är inte billigt...


Om du gillar bilvård är mitt tips att köpa bilvård grejer av kvalité tex Mequiars och Mothers. Jag köpte Mequiars Water magnet torktrasa för 48sek ( I USA) hemma kostar den 279Kr!! De har massor med bra grejer till noll kostnad. Tar ju inte så mkt plats heller.






Stabilt tips Matte! Det ska jag tjacka. Tar ingen plats alls! Undrar vad tullen säger om moms och tull när jag traskar förbi dem med väskorna full med metall?!


Dom är nog bara glada för att du gjort ett bra köp o lurat staten på lite pengar:-) Se oskyldig ut.


Ett bra tips är annars att du skickar sakerna i en container finns många som tar hem bilar i containers och fyller sedan bilarna med diverse pryttlar. Mvh Hamilton


Tips är även att ta tändsystem och andra elprylar, tex fläktkontroller och liknande. Sjukt stor prisskillnad.


En vän tog hem en hel växellåda i handbagaget, nermonterad i molekyler . Ska du ta hem allting på flyget så kom ihåg att packa upp sakerna ur kartongerna och släng bort dom, har du kartonger och embalage runt sakerna kan tullen vilja prata lite med dig. Annars kan du ta reda på container... det kostar inte så mycket som folk här verkar tro.


Kan för övrigt meddela att det gick utmärkt. Tog hem 49 kilo bildelar fördelat på 3 resväskor. :-) Sparade 20 000 kronor på det.


Grymt!!


Enda incidenten var att TSA ropade ut mitt namn i högtalarna på flygplatsen när jag precis checkat in. De bad mig komma till incheckningsdisken (bara en sådan, liten flygplats med endast fyra gate:ar). Där fick jag öppna kodlåset på en av mina väskor, så de slapp bryta upp den. Grejerna såg väl lite skumma ut på röntgenskärmen gissar jag... Efteråt hade de lämnat ett meddelande på lappen jag skrivit och lämnat i väskan:http://www.metica.se/blogg/wp-content/u . 10/tsa.jpg För övrigt märktes det inte att de hade gått igenom grejerna!


En kamrat som byggde racebil hade bla. en dominator förgasare som handbagage. För dom som inte vet så är det en fyrportsförgasare med halsar stora nog att kunna rulla apelsiner genom Well, i Frankfurt blev det grisnit eftersom när väskan gick genom röntgenmaskin larmade det och personalen fick för sig att det var en landmina. Vet att Micke hade stora problem att förklara på knagglig engelska att det faktiskt var en förgasare och egentligen... Om man tänker att säkerhetspersonalen kanske inte är ett dugg bilintreserade. Hur ska dom då kunna tro på att det verkligen är en förgasare dom har framför sig? Framförallt om man kanske bara sett hur stor en sådan brukar vara på en Golf eller Sierra



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka