Köpråd: Rymlig bil till kille i rullstol

Jo de kommer kontrollera så att bilen inte är i för dåligt skick för anpassning. Så vill gärna ha en kära byggd efter 05. V50n har vi fått in rullar i tidigare. Just min rullstol går inte helt att fälla ihop men man tar av båda däcken och staplar rullstolarna på varann som stolar, det funkar skitbra och tar ingen plats alls!



Svar på inlägget: Köpråd: Rymlig bil till kille i rullstol



Jomen kolla just vectra eller kanske en peugeot 407 de är rätt stora och verkar rätt trevliga att köra. De kan väl inte ta för ovanliga bilar heller utan vill väl helst att du tar en relativt vanlig bil.


tänker på försäkringen också, vill inte ha alltför stor bil om det kommer kosta skjortan. http://www.blocket.se/goteborg/BMW_320i . =8&w=3 borde vara lagom? drar ej mkt bensin o ej så dyr att försäkra kan ha fel=) den är lagom tycker jag för dig


530i och Impreza i all ära men jag tror inte dessa är särskilt billiga i försäkring, sedan hade jag personligen satsat på en bekräftat driftsäker bil; Peugeot 407 är ett utmärkt exempel på motsatsen... Tänkte själv praktisk, halvhög sittposition (Han kommer upp, och ser väl i trafiken), och en bil som är billig i drift. Är inte denna nästan tråkigt vettig? http://www.blocket.se/skaraborg/Toyota_ . 20&w=3 Tror den typen av bil är lagom smidig och praktisk för TS, vill han inte ha en Toyota finns det modeller med mer motor, körglädje och charm än en Verso.


Saab 9-3 eller saab 9-5 kanske kan vara något. Mycket bil för pengarna och du får en ganska ny saab för 130000 kr.


var inne på 530 men han hade skrivit att ej allt för stor o ej för mkt försäkring=)


Subaru är ju driftsäkra bilar. Som Rquired skrav så var det även min tanke. Du vill ju inte bli stående vid vägkanten! Dessutom talar ju 4-hjulsdrift för det hela. Så slipper du kanske bli stående i nån backe när snön kommer igen. Ska du ha bilen i 9 år så faller ju Saab, BMW och franska bilar bort direkt. Mvh Alexander


Subaru legacy kombi? dem är väl rätt stora?


Men han vill väl ha plats för mer än en rullstol kanske? Det är ju bara vad jag tycker men V50 är en värdelös bil att last i Men som det sagts innan så är väl Subaru ett jättebra alternativ


varför inte en ww caddy TDI DSG? 07> http://www.blocket.se/varmland/Volkswag . =3&w=3 stort lastutrymme, gå faktiskt rätt bra, sitter ganska högt, automat, finns me mycke utrustning å låga mil och passar din budget






Varför faller bmw bort om bilen ska ägas i 9 år? Finns inte många bilar som håller måttet så länge som bmw, möjligtvis subaru men bmw är ingen skitbil att jämföras med franska bilar !!!


Var tvungen att hänga upp mig på det fetstilade, som både nöjda kunder och diverse statistik vittnar om hör BMW tillsammans med Subaru och Toyota (Lexus) helt klart till de bilar som generellt håller ihop bäst. Sedan är allting förstås relativt, en fullutrustad Lexus LS kommer troligen krångla lika mycket som en basutrustad Peugeot och detsamma gäller välutrustade BMW´s (Som i många fall innehåller väldigt mycket elektronik och utrustning). Jag lät dock bli BMW här för att de inte bygger några direkt praktiska bilar och ibland är dyra att försäkra på yngre samt Subaru för att fyrhjulsdrift är dyrt och onödigt, tror en Toyota kan bli ett bra alternativ. Sedan började andra användares alternativ hagla in och jag kände att jag vill också tipsa om roliga(re) bilar! Börjar då med Subaru, Legacy är som tidigare nämnts dels pålitlig men har även fina köregenskaper. Vill du sitta lite högre? Då finns det en Legacy Outback, enkelt förklarat en höjd variant av samma bil. Exempel:http://www.blocket.se/stockholm/Subaru_ . 20&w=3 Sedan vill jag som revansch ha med en BMW, gissa vilken modell som mest sällan stannar på Autobahn? Nej inte Corolla eller något annat japanskt, BMW X3! Nu när jag gör en Garaget-klassiker och rekommenderar vad man själv kör så ligger X3 även i topp i Svensk Bilprovnings statistik, en av ett litet antal bilmodeller med noll modellspecifika fel. En riktig slitvarg har den visat sig vara, dessutom är den billig i drift. Ok en SUV blir aldrig billig, men den är billigare än många småbilar att serva och underhålla. Ex:http://www.blocket.se/lund/BMW_X3_2_0i_ . 20&w=3 Trevligt insteg, går som tåget i snö och lättare terräng och en storservice (Insp.2, var 10.000 mil) på BMW kostar 4000:-. Och så har vi tidigare nämnda Lexus, om TS vill sväva fram på moln. I en RX sitter man högre än genomsnitts-SUVen samtidigt som den med luftfjädring går att höja och sänka för ett enklare insteg eller en lägre lasttröskel. Pålitlig, men törstig:http://www.blocket.se/stockholm/Lexus_r . 20&w=3 Sådär! Fyra speciella bilar som är lite roligare att äga än en Toyota minibuss, alla fyrhjulsdrivna och lite onödiga men det kanske är intressant?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka