Köpråd - Familjebil, Volvo V70 II samt Volkswagen Passat

Hejsan. Står i valet och kvalet att köpa ny(are) bil. Förutsättningar: Två vuxna Två barn; 3 år (barnstol) samt nyfödd (barnstol) Hund (Dvärgschnauzer, dvs en liten hundbur) Barnvagn Kör inte mer än 1500mil/år. Maxpris 200.000:- Just nu är det Volvo V70 II samt Volkswagen Passat som jag tittar på. Vilket motoralternativ är lämpligast för de två olika modellerna? Finns det något annat märke/modell som jag bör titta på? Alla tips och kommentarer är välkomna! Tack!



Svar på inlägget: Köpråd - Familjebil, Volvo V70 II samt Volkswagen Passat



Om jag hade suttit i samma val, hade jag lätt valt Passaten. Mycket trevligare bil, som inte är lika fantasilöst och tråkigt som en V70. Motoralternativ är solkart Diesel, oavsett motorstyrka. VAG:s dieslar är även ganska snåla.


Tack för ditt svar master_lars. Har du några andra alternativ på märken/modeller jag borde titta närmare på?


Jag brukar rekommendera Honda Accord och gör det gärna igen. Den nyare modellen är tyvärr mindre, den som kom -09, men tittar du på 07-08 så är de enorma i bagaget och håller hög standrad och kvalitet. Den senaste är lite mindre bakom ratten vilket inte är bra för mig (190cm) och bagageutrymmet är lite kortare. Jag har en -04 executive och det är en mycket trevlig bil på alla vis med all utrustning som man kan tänkas vilja ha.


Du får ju en Saab 9-5 Kombi som rullat under 2000 mil för de pengarna. Om du vill att folk ska stirra och komma fram och kommentera bilen utanför ICA så finns Chrysler 300C som kombi. Den lilla 2.7L maskinen drar inte iväg bilen fort men jag kör min på under litern lätt!


A&O när det kommer till praktiska familjebilar är väl att de är smarta och lastar en del. Eftersom du även har en liten hund, småbarn som behöver barnvagn så skulle jag nog rekomendera Skoda Superb Combi, en riktig lastare. http://www.blocket.se/goteborg/Skoda_Su . 11&w=3 http://www.blocket.se/kiruna/Skoda_Supe . 11&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Skoda_s . 11&w=3 Smaken är ju som bekant som baken, och jag tycker inte att varken V70 eller Passat tillhör storbilssegmentet. En Skoda Fabia Combi lastar nästan samma mängd och det är en liten bil. Du har inte funderat på att gå in i SUV-träsket då? Varför inte en NY Kia Sportage eller en Ny Nissan Qashqai? Dem börjar ju runt en 180kkr och tämligen välutrustade vid ungefär 200kkr-210kkr. Går själv ii bilbytartankar och har sneglat in mig på en Sportage, och köper du ny så kan du ju räkna bort en 5-10% av priset som prutmån. Kan vara värt att tänka på.


Har haft två VW Passat på jobbet (06 byttes mot en 10 förra året), båda med TDI170 och DSG-automatlåda men den senare med 4motion 4WD. Passat är en bra bil på alla vis, bekväm, bra byggd, stabil och så vidare. Ett tips är att välja just 170hp diesel om du vill ha en Passat, snål med en trevlig karaktär. På samma sätt tycker jag DSG är ett självklart val, likaså 4WD. Framvagnen klarar inte av en stark diesel i kombination med DSG, det bara spinner och rycker. Men jag håller inte med master_lars ovan däremot, finns det ett bilmärke som bygger bilar som är så karaktärsbefriade som VW´s? Inget kul i designen, inget liv i inredningen, inte utmärkande rolig att köra och så vidare. Volvo V70 är inte rolig, men den är åtminstone helt klart inriktad på att vara en bekväm familjebil. Om du med V70II menar den tredje generationens V70 tycker jag helt klart du skall välja den istället. Hade jag haft fritt val hade jag köpt en Bmw 5-serie, E61 är nästan som en 7-serie när det kommer till komfort men samtidigt som en Bmw att köra. Bra bil som är relativt billig i drift, nackdelen kommer dock i kombination med fördelen "lyxbil": Mycket utrustning=mer som kan gå sönder. Skoda Superb var jag dock mycket imponerad av när jag provkörde en sådan, vilka utrymmen! Och så fruktansvärt mycket bil för pengarna! Tyvärr försvann detta när jag provkörde, visst det är väldigt mycket bil men den uppträder riktigt otäckt om man pressar på den och har väldigt dåliga bromsar. Ett exemplar jag provkörde klarade inte ens en full inbromsning utan bromsarna "släppte" vid 40km/h när jag bromsade fullt från 100km/h. Med släppte menar jag att känslan av att hänga i bälten försvann och man upplevde det som att bilen "bromsade mindre" den sista stunden. Jag skulle inte vilja göra en undanmanöver eller panikinbromsning i en Superb inte...


Var sugen på att skriva "Köp ingen BMW, de håller ju inte till verkstan ens" Bara för att få fyr på Rquired lite... De är väl rätt snåla dessutom? Mercedes är bara att glömma. Tyvärr. Men Saab? En 2000-milare vågar man väl köpa? Eller? Mvh Alexander


Och jag som tänkte skriva en snäll kommentar på din senaste bild. Jo de är rätt snåla, en runda blandad körning i en 525d slutade på 0.61L/milen och det var inte lugn körning. Nackdelen med 5-serie är som sagt att golvet under bagaget är fullt med datorer, å andra sidan finns 3-serie men den är också mindre. Saab är inte dåliga bilar, nog skall en sådan som bara rullat 2000mil hålla frågan är hur värde och garantier håller det vill säga: Om Saab som biltillverkare håller.


BMW 5-serie touring E61 karossen! Grymt bra bil, köp gärna en med mycket utrustning som tex komfortstolar, navi prof, aktiv styrning osv. Då får man en familjevänlig lyxbil med sportbils känsla när man piskar den genom kurvor! Vi har en 545 e61 i familjen och en sådan rekommenderas varmt!






Tack för alla svar... Vilket motoralternativ är att föredra till V70:n? Vilket motoralternativ är att föredra till Passat:n? Toyota Avensis är det ingen som nämnt... Anledning? Vad tror ni om Mazda 5? Mvh


Avensis är nog tillsammans med Accord det smartaste valet om man vill köra problemfritt. Accorden är då säkerligen betydligt roligare att köra mer aktivt och har också betydligt högre helhetsintryck/kvalitet på inredningen, men Avensis kommer nog bli billigare i försäkring, skatt och bränsle då Accorden 03-08 är tyngre och större och har törstigare motor om man väljer 2.4. Borde jag använt nån punkt? Därom låta jag de lärde tvista.


Avensis var ju förr känd för att ha mycket dåliga vägegenskaper. Är det åtgärdat?


Avensis är ett utmärkt, pålitligt transportmedel. Men inget mer, absolut inget mer. Jag skrev visserligen att jag tyckte Passat (VW) var tråkiga, men här på det viset att en VW försöker vara något extra genom att inte vara någonting extra och samtidigt vara allting: Bekväm, stadig, lyxig, enkel och så vidare. Rörig förklaring? Förlåt, men jag kan inte få fram det bättre! Men precis som Volvo V70 är klart inriktad på att vara en bekväm familjebil är Avensis inriktad på att enbart vara ett enkelt transportmedel. Därför tycker jag Avensis "fungerar" trots att jag aldrig skulle vilja ha en bil utan charm, medan jag tyckte våra Passat försökte vara bra på allt utan att vara riktigt bra på något. Men, jag tycker som sagt att 2.0TDI med 170hp och DSG automatlåda helt klart är det bästa motoralternativet i en Passat. Pigg, onödigt stark och samtidigt bränslesnål. I en V70 är nog det idag vettigaste valet en D5, tyvärr är detta en motor som upplevs väldigt bullrig och omodern och som är relativt törstig. Men eftersom Volvon´s övriga motoralternativ är allt annat än snåla (Ok, förutom toktrötta och om du pressar den törstiga DRIVe) så känns denna ändå vettigast. Som komplement till Passaten ovan har vi fler bilar på jobbet, en av dessa byttes nyligen mot en V70 2.5FT: Undvik, det är imponerande hur mycket bränsle denna kan dricka oavsett om du kör på etanol eller bensin. Detsamma gäller 2.0F, på tok för törstig och här är utväxlingen löjligt låg. Det känns som om man alltid glömt växla upp och på landsväg/motorväg blir motorljudet riktigt irriterande högt. Mazda 5 är väl en minibuss, är den aktuell eller tänkte du på Mazda 6?


Rquired: Tänkte faktiskt på Mazda 5... vi hade den som lånebil och sambon gillade den starkt. Ngn som "känner till" den? Fördelar nackdelar? Hur är Mazda i allmänhet? 6:an är rätt snygg faktiskt....


Mazda 5 har jag ingen aning om vad den går för, Mazda 6 är dock pålitlig, rejält bullrig och rejält rostkänslig. Trevlig bil att köra dock!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka