Köpråd: Småbil till hustrun, Stockholm, vi har 4 ungar och max är 40 lök!

Garaget låter som rätt ställe för en enkel fråga angående bilköp. Om ni har möjlighet att hjälpa en krake så tas det tacksamt emot. Jag kör en Ford Flexifuel S-max som företagsbil, 7-sitsig och det är den vi lång-åker med. Hustrun behöver dock en bil som hon kan ha för att transportera sig själv och våra barn runtomkring El Stokk-holmo. De parametrar som jag har är:40.000 som absolut tak (mellan 30-40.000 är att föredra) Snål o enkel i underhåll Säker Girl-zecksy om ni förstår (Primera var föreslaget, hon bara tittade på mig) Funderingar går kring Micra (4-dörrars självfallet) och motsvarande. Har ni förslag/tankar? Kommer bli Blocket med nästan 100% säkerhet, jag är tacksam om jag kan framstå som lite man i ärendet



Svar på inlägget: Köpråd: Småbil till hustrun, Stockholm, vi har 4 ungar och max är 40 lök!



Att alla småbarnspappor tänker på det sättet förvånar mig. Tänk såhär istället; Det är din fru och barn som ska åka i bilen. Det mest värdefulla du har. I tät trafik händer olyckor. Det är klart att de ska åka så säkert som möjligt. Köp en v70 eller något. Kostar kanske någon hundring mer/månad i försäkring, en hundring/månad mer i skatt och drar ett par deciliter mer. Men de åker säkert. Vad är väl pengar om olyckan någon gång skulle vara framme? Tycker det är allt för vanligt att pappa i huset åker stor ny bil själv till jobbet medan frun skjutsar barnen i en rostig Micra eller Clio.


Tack för inlägget Andromeda, som sagt, bilen skall framför allt transportera hustrun och barn till och från skola-dagis och det handlar om hastigheter på 50 kilometer i timmen. Åker vi som familj så tar vi bilen som mitt företag menar jag kan åka i, de gillar inte tanken på att jag plockar ut en bil, ger den till hustrun och kör (jag citerar) "rostig Micra eller Clio". Har du en tjänst som tillåter det så gratulerar jag. Utgår från att de bilar som finns på marknaden inte omedelbart exekverar en dödsdom över passagerare i en eventuell olycka. Är tacksam för all hjälp, Andromeda har nu framfört vad han/hon inte tycker jag ska göra, har någon annan något annat förslag så är jag mycket tacksam för det.


Mercedes A-klass, för det mesta enkelt byggd och billig i underhåll men där finns några punkter som är svindyra att laga om de skulle gå sönder. Främsta fördelarna är att den är 3.5m lång och alltså väldigt smidig att köra, men samtidigt säker som en stor familjebil och inom en del områden lika praktisk.


Detta bryr sig inte rattfyllerist Rikard om när han kör sin Volvo 745 i 80 km/h på samma väg. Satsa på en mellanstor bil istället, äldre Focus kanske?


Toyota har billiga småbilar, och är hyfsat krångelfria. Dock lite plastiga invändigt. Mor min köpte en nyare Yaris för ett tag sen, för runt 30.000. Den går hyfsat att åka i, även där gäller det att transportera barn till skola / åka till affären och handla. Då de precis som ni, har en större bil att åka längre i. Kommer själv satsa på en liten andrabil i framtiden, smidigare att ta sig runt med, och det behövs ingen stor V70 för att åka på 50väg till skolan, eller åka och handla lite på en fredagseftermiddag.


För att ställa mig på trådskaparens sida, får man väl slänga fram en länk som börjar få några år på nacken.. http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY


Och? Rattfyllerist Rikard kanske har en ny Dodge Ram, eller ett lokomotiv. Poängen var och är att hon inte är ensam på vägen.


Varför inte en Santa Fe? En 01:a 2.4 räcker pengarna till. Dessutom är det verkligen en "Tjejbil" så frugan gillar nog formerna. Om du nu bara ska åka korta sträckor så stämmer jag in i kören ovan. Marginella merkostnader om ni nu inte lever på marginalen. Då är det en annan sak. Dessutom duger skrotet till att köra i snön med. Kopplingen är lite klen på de så bara man inte drar upp båten med den så brukar de rulla på.


Toyota Yaris, härlig småbil. O som känt så är Toyota väldig driftsäkra bilar som heller inte kostar skjortan o äga! Vill du ej lägga ner några stora pengar på köp & underhåll tycker jag inte du ska köpa en te.x. V70 då du bor i Sthlm! Där kostar ju ioförsig en Micra lika mkt som en M3 kostar uppe i Kiruna. Att äga då.. Lycka till!






Skulle själv satsa på en lite större bil jag med ifall Rikard skulle få för sig att ge sig ut på 50-vägarna. Någon skrev att en äldre Focus skulle vara bra alternativ, varför inte:http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Fo . 11&w=1 Kanske en volvo V40:http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 11&w=1 Eller en Mitsubishi Carisma:http://www.blocket.se/stockholm/Mitsubi . 11&w=1


det är belagt med spöstraff att köpa en 1.8 GDi. Missfoster till maskin. Gäller så klart även V40 1.8i då det är samma motor i.


peugeot 207 kanske kostar lite mer för en 06a men enligt mig en jävligt trevlig kärra.


I sådana fall får vi lägga till alla VW-s FSI motorer.


Oxå hört många säga att man ska akta sig för GDI men vet oxå folk som kör såna bilar, inga problem alls. Går som en japanare ska göra! Känns som att det är mer personligare grejer..


Det är några som haft problem med motorerna, men det är förstorat när man läser på nätet. Finns fler som aldrig haft problem. Låt oss återgå till att försöka hjälpa TS att hitta en vettig bill till sin fru och barn.


Massa input, tack och bock. Nu är det ju så att hustrun har krav som faller utanför ren prestanda/säkerhet. Estetiken spelar som bekant en framskjuten position, även vad avser bilköp. Ford Focus var faktiskt mitt första förslag men det föll givetvis bort fullständigt. Ska spana in Peugeot 206, kanske blir franskt Ska även kolla Toyota Yaris. Tror inte hon går med på (hennes pengar så jag har inget veto i frågan) en bil som är bara säker men inte "kul", det bästa vore naturligtvis om man kunde kombinera.


Mercedes A-klass, bra förslag! Något man bör tänka på? Något år man ska/bör sikta in sig på etc?


Har även kollat SAAB, någon rekommenderade 9-3 i en tråd. Vad tänker ni om det? Rekommenderad eller ej? Den har klart högre zechs-appeal än Volvos v40 i hustruns ögon.


Golf IV? Inte för att jag har någon erfarenhet av dem men man hör sällan de som äger dem gnälla på dem, estetiken tycks tilltala kvinnfolket i allmänhet mer än en "trist japan" (nu får jag ursäkta att jag drar upp fördomar här, men i många fall stämmer de ju), och såvitt jag fattat det relativt säkra för ålder och storlek, ryms inom prisklassen också? Det var bara min första tanke, jag kan inte säga att det är en bra bil då jag aldrig ägt någon men det finns säkert någon som kan svara nu när tipset dragits upp.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka