Köpråd: skrotbils race 5000:- vilken bil ?

tjena! Vi har ett problem! Vi har ett team anmält till 24h skrotbils race på mantorp, vi är 6-7 st i teamet och vi alla har fördomar och olika syn på bilar, vilka som e bra och vilka som är mindre bra! Det första som kommer på tal är VOLVO 240, 740, 940 ja ni vet alla skottsäkra volvo som bara går och går, men sen när man kollar på förra skrotbils racen som kört är där majoriteten småbil, golf, bmw 3 serie, colt, civic! Vilken bil för 5000:- som är skattatd och bes håller 24h på mantorp? Vi har alla kommit fram till volvo 360, liten, lätt, volvo motor, och bakhjulsdriven. Födelar med en 360? Nackdelar med en 360? Någon annan bil som klarar detta test? Är tacksam för alla svar Tack på förhand! MVH m2



Svar på inlägget: Köpråd: skrotbils race 5000:- vilken bil ?



hej !! när vi kört 5papp på grus så har drivaxlarna gått sönder 2 gånger på våran 360, men vi har kört svettsat !


Tack för svarat ska ta de i åtanke Körde ni också 24h? MVH M2


Nej 5 timmars första gången kom vi 19 varv andra 103


MB 190 kanske? Gamla MB är ju kända för god mekanisk kvalité, dessutom är den inte så stor och finns med hyggliga motoreffekter. 340/360 kan ju vara bra men lådorna tål ju inte hur mycket som helst. Kolla också att kylaren är frisk, har sett flera med riktigt dåliga cellpaket & låga mil.


Polaren hade en Nissan Sunny (sedan) av lite äldre modell som bara gick och gick och gick... Och han var inte snäll mot den heller, ska tilläggas. Vi körde "rally" med den på både grus och asfalt. En väldigt snabb tur Göteborg - Växjö avverkades också, och det funkade hur bra som helst. Har för mig han hade 1,6 litersmotorn och årsmodellen var 1990.


Honda. Oavsett modell så håller den.


Satsa på en mindre, lättare bil med någorlunda effekt och bränsleförbrukning. Förslagsvis; Peugoet 205 GTI Peugoet 309 GTI Mazda 323F Toyota Corolla 16V Golf GTI Opel GSI Tyngre bil = lägre hk/kg, högre bränsleförbrukning, högre slitage på däck, sämre väghållning mm vilket gör det väldigt påfrestande att köra efter några timmar...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka