Köpråd: Porsche 911/996

Hej Är väldigt sugen på att köpa en Porsche 911/996 Carrera men skulle vilja ha lite åsikter från er. Jag har inget större koll på Porsche, och undrar varför vissa skriver de 911 och 996 i annons tex. Är alla dom modeller Carrera? Har totat på års ode mer från 99 till 02. Där är en del skilnad i priset. Är där någon facelift under dom modellerna? Isåfall vad, något som är värt att hosta upp lite mer pengar för? Annars något speciellt man ska tänka på? Något som är sämre, bättre osv antar att dom håller sitt värde relativt bra i jämförelse med andra bilar, märken. Ska man ha en C2 eller C4? Tack så mycket på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Porsche 911/996



996 står för generation/modell kod, precis som din A4 är en B6a. Övriga frågor lämnar jag till någon annan! Lycka till med köpet!


Börja med att kolla den här sidan så får du lite kött på benen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Porsche_996 När du läst den kan du övergå till en engelska versionen där det står mer utförligt och ingående.


underbar bil att köra! men det visste du nog redan faceliften kom 2002. du kan de om bilen är faceliftad på framlysena bland annat. motorn på 02:or och frammåt är något starkare, 320 hk i stället för 300, även bättre lämpad för bankörning på faceliftade bilar då oljetråget är omgjort. innan 02 kallas motorn för "glasmotorn" för att den är så känslig. mycket bankörning (speciellt mer r-däck) kunde göra så att motorn fick för lite olja i långa kurvor och med tiden rasade motorn. men detta är inget problem om du inte ska köra extremt mycket bana med r-däck. Edit: finns oljetråg med skvalpplåtar att köpa på porsche center, så ska du ut på bana, låt inte oljetråget hindra dig


c2.an är bakhjuls drift och c4.an 4-hjuls... har sj ägt en 996 med gt3 paket. årsmodell 2000, det enda du ska va beredd på är dyra reservdelar och service annars en underbar bil att köra och MANUELL LÅDA är va du ska satsa på! lycka till



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka