[Köpråd] Pendlarbil

Kommer behöva pendla ca 30 mil om dagen, och behöver en pålitlig bil som inte fastnar på garageuppfarten bara för att det är 2cm snö ute. Har funderat lite på en bmw 320d, soppasnål och bekväm osv. Men hur fan är den på vinter? Något tips på AWD bil som är soppasnål och bekväm att åka i? Kan max lägga ut ca 120k på bilen. Så viktigaste är *drar lite bränsle *Bra komfort *Fastnar inte överallt på vintern Mvh



Svar på inlägget: [Köpråd] Pendlarbil



Audi A2 1.4tdi, ska enligt ryktet dra extremt lite men kan dock inte säga om den är rädd för snö eller ej


Vet inte om du är gjord av pengar, då kanske du kan bortse från det här tipset men 30mil om dagen med kanske 25kr/mil= 15000/månad. Då är det ju nästan billigare att stanna hemma och lyfta bidrag. Ska du pendla 30mil om dagen behöver du en riktigt billig bil som redan haft sin värdeminskning. Mitt tips är en mindre framhjulsdriven bil som går att få billigt. Typ en skoda fabia 1.2 för kanske 30000 som drar lite bensin och har framhjulsdrift så att du backar upp utan problem. Sedan köper du riktigt bra vinterdäck (som är mycket billigare för en bil som skoda fabia) som du kör på när det är snö under vintern. Resten av vintern kör du på billiga friktionsdäck som du kan slita på utan att det gör så mycket. Om bilen kommer upp i 40tusen mil gör det inte så mycket för du kan säkert sälja den för 8000 ändå och då har värdeminskningen inte varit så stor. Bara däcken på en BMW 320 blir ju enorma summor då du får köpa nya varje vinter. Subaru är inte direkt billiga i drift heller.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka