Köpråd golf 4:a

går i funderingar på att sälja min v70, då den är för törsig + högt bensin pris. drar ca 1,5 L i stan och 1 L motorväg/landsvägsköring så har börja kollat lite lätt på att kanske skaffa en mindre bil, och gillar golf 4:a vad är standad fel på dessa och vad bör man kolla på? finns det någon motor som är extra dålig och bör undvikas att köpa. vad brukar sevice kostnader ligga på en sådan, tex byte av kam rem oh sådant tack på för hand



Svar på inlägget: Köpråd golf 4:a



Om du tittar pa en 1.6 sa rekommenderar jag 16-ventilaren som dok upp 2001. Lite piggare och lite snalare, en battre motor helt enkelt. 1.8T ar trevlig, ingen raketmotor men skon som vardagsmotor med lite tryck i. Inte overdrivet snal, men kor man lugnt sa drar inte jattemycket heller. Bromsljuskontakten som sitter bakom bromspedalen har en tendens att ga sonder, vilket ger motorvarningslampa, farthallaren funkar inte och inte heller bromsljusen (saklart). Byts enkelt sjalv och de flesta som bytt har satt i en robustare modell som haller. Kamremsbyten har ju alltid varit dyra pa VAG. Vet en verkstad i Uppsala som byte for ~5000 kr, men pa markesverkstad brukar den stora servicen med kamremsbyte ga pa 10-15000 kr. Har inte siffrorna i huvet, men remmen ska bytas runt 10-12000 mil om jag minns ratt.


Kamrems byte kostar 6100 med vattentemp på märkes verkstad gjorde det för en månads sen, ska bytas vart 8 onde år eller 10000 mil sa nissen där. Är dom välskötta och man brytt sig om att serva och hålla iordning på sin golf 4 så funkar alla klockrent, aldrig haft nått bekymmer med min. Har även fått ner min till en förbrukning på 0,64 så dom går snålt alla, det är en 98 me 1,6 mototorn


okej,, vet du vad 1,8T drar i stadsköring som landssbägkörning?


vilken går biligast en diesel eller bensinare?


Förbrukningsmässigt, dieseln såklart. Men den är ju dryga 4700:- i skatt på, så det beror ju på hur mycket du kör om det blir billigare eller inte... Sen får man ha i åtanke att en snål bensinare är slö som... Dieseln är bra mycket roligare. Har kört min tdi på 0,49 landsväg, men å andra sidan har jag aldrig fått den att dra över 0,62 i snitt hur jag än kör.


låter helt okej är den helt oringal eller chippad?


Dahlbäck-chip


Runt 0.85 blandad korning, skulle jag gissa pa, lite beroende pa hur du kor sa klart.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka