Köpråd ang. Coustic baselement

Hej! Jag har en fråga angående denna basen -> http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och- . 12-04.html. Det jag undrar är om den e värd pengarna? Isf hamnar dom (blir 2 isf) i en bra baslåda som passar liksom, så de kmr bli bra. Men kan jag hitta bättre basar i typ samma prisklass? Jag har inte hört något om Coustic innan, men vet att de e typ dotterbolag till MTX vilket antagligen är positivt. Någon här som har erfarenheter av cousitc's basar?



Svar på inlägget: Köpråd ang. Coustic baselement



Jag har ingen egen erfarenhet av just de basarna så jag kan inte uttala mig om dem. Kan ju dock säga att det jag sett av Coustic de senare åren har inte imponerat.......de är en skugga av sitt forna jag IMO. Däremot måste jag påpeka att de är INTE ett dotterbolag till MTX utan ett systerbolag då båda dessa, Xant och Streetwires ägs av Mitek.....räknade bara upp bilsidan nu såsom jag minns den


Finns ju andra basar som iaf. jag VET spelar väldigt mycke för nästan samma pengar..OCH som håller för misshandel.


Har ingen erfarenhet utav coustic. Men du kan ju få DLS Orion och kickerbasar för samma pris. http://blekingebilradio.se/category.htm . shogtalare t ex en DLS för 895:-. Kul med en tjej i billjudsforumet =O)


Tack för alla svar! Men då e jag nog tvungen att berätta att jag redan köpt mig ett par coustic som nu sitter i bilen, efter en dag full av dragning av kablar, inkoppling osv.. Eftersom jag e ny inom området så har jag inte än riktigt hört hur de basarna spelar me tanke på att jag inte riktigt vet hur inställningarna ska se ut på slutsteget.. Jag hoppas verkligen att jag inte köpt ett par sämre basar.. Hmm, får se hur de låter med rätt inställningar!!


Coustic har gjort mycket skit & mycket bra genom åren !!


Folk tycker säkert jag tjatar om det, Men Magnat X-press basar är klart underskattade. De är billiga, spelar ganska högt, håller som sagt för misshandel (ja av att ge dem mer effekt en de är specade till, inte hoppa och slå med hammare på dem såklart) och låter helt ok ljudmässigt för pengarna. Men då du redan skaffat basar så är det bara ställa steget och vara glad. Hoppas de fyller den funktion som du vill


Okej, jag utnyttjar denna tråd till att fråga om hur inställningarna ska se ut på slutsteget? Tack på förhand!


om du har möjlighet att lägga upp en bild på hur steget är inställt idag så blir det lättare att förklara


Hinner tyvärr inte det idag, pga tripp till liseberg, men en bild kanske kommer upp här imorn kanske ! men finns de inge såhär grundinställning liksom?






Svårt att säga..men vad har du för CD spelare och steg? är basarna monterade i en sluten eller portad låda?


Cdspelarn är en Alpine CDE-123R, den e bra! Steget är: http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och- . pro600.html . Lådan är en sådanhär typ: http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och- . x12su.html


Menar du att din låda har fyrkantiga hål för basarna? Eller menar du mest att lådan har den typen av portar? Lämpliga inställningar på steget beror lite på hur pass låga frekvenser som framhögtalarna orkar spela, men en grundinställning kan vara: BASSBOOST: Helt till vänster, dvs 0 dB LEVEL: Ställs lämpligtvis in enligt det som brukar rekommenderas i manualen SELECTOR: Ska stå på "LP" LOW PASS: Ställs i läge "kvart/tio i" SUBSONIC FILTER: Ställs i läge "tolv" Har man sluten låda så kan subsonic vridas ner till 20 Hz, finns det en avstängningsknapp (verkar dock inte så på det steget) så kan även filtret stängas av. Till basreflexlådor brukar det vara bra att använda detta filter, tex den inställning som jag beskrev.


Hm jag har inte fyrkantiga hål, utan dom e runda! Men annars ser den exakt likadan ut! Tack för informationen! ska gå ut o pilla på steget snart o se om ja kan få till nå bra ljud


http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och- . -lada.html är lådpaketet du har. Dock fick hon montera basarna själv. Har du köpt grejerna via webben eller BRL Trollhättan? Om ja oavsett fall så kan du faktiskt åka bort till Thn och be dem hjälpa dig lite snabbt.


japp, fast det är inte den lådan! Jag köpte en annan lite bättre istället... som den ja länka innan, fast med runda hål! Och nej ja behövde inte montera basarna själv, för de hjälpte dom mig med på BRL! Jag ska åka te BRL i thn nån dag när jag får tid för de.. men tänkte att tills dess, så kan ja har någorlunda bra inställningar på steget!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka