Köpråd: Söker information angående Volvo S70 (Första bils köp) om för- och nackdelar alternativt tips om annan!

Hej, vill direkt be om ursäkt av eventuella medlemmar som stör sig på denna tråd då liknande trådar säkert existerar.. För att komma till poängen så fort som möjligt så har jag nyligen bestämt mig för att det är dags att införskaffa min första bil! Har pratat med några vänner och bekanta som kan mer om bilar, särskilt äldre modeller då jag inte är särskilt erfaren/kunnig inom det ämnet. En stark kandidat just nu som det ser ut är Volvo S70 pga relativt låga kostnader i form av reservdelar etc; samt inte allt för dyra priser, min budget som jag vill HELST hålla mig till ligger på 20 till 25 tusen kronor då ljud är något som betyder mycket för mig och kommer ta resterande del av den totala budgeten. Äldre bilar - mer problem.. så för att kunna göra en så bra affär som möjligt även om bil överlag är en garanterad förlust vill jag försäkra mig om att jag har den information jag behöver innan man gör bort sig helt enkelt. Vad jag söker efter är personer som ägt/vet utav erfarenhet/yrke eller annan metod för- och nackdelar med denna bil och då menar jag vanliga fel samt dess fördel för mig personligen gentemot andra bilmodeller. Detta blir som sagt min första bil så det blir ju ingen sprillans ny bil, då jag inte kan så mycket som sagt så är tips/råd om andra modeller/märken utav intresse också. Bensinförbrukningen spelar inte allt för stor roll då bilen inte kommer användas överdrivet mycket MEN tillräckligt för att spela en avgörande roll, alltså blir det inte den vassaste motorn STORT TACK till er som tar er tid och kraft för att svara och hjälpa mig!



Svar på inlägget: Köpråd: Söker information angående Volvo S70 (Första bils köp) om för- och nackdelar alternativt tips om annan!



Äger själv en S70 2,5T, en mycket trevlig bil måste jag säga. Man sitter inte som en gud men ändå tillräckligt gött för att kunna sitta timmar bakom ratten och bara glida, även för personerna i baksätet finns det fint med plats. Framhjulsdrivna bilar för med sig lite framvagnsproblem med tiden (framförallt volvo?). Har själv fått glapp i en styrled men det är inte så farliga pengar. Min slukar ca 1,1L/mil med ganska så tung högerfot + automat. Så man kan åka billigt om man bara vill 300kr/månad i försäkring på mamma, vilket är lagom. Jag är helnöjd!


Enligt mig är en S70 en perfekt förstabil. Inte för fin o inte för fattig. Hade en själv


Alright, joo har ju kikat på en del och lutar starkt mot en S70 , runt litern låter mer än bra! Framvagnsproblem i dessa bilar är väll en ytterst vanlig sak när åldern tär lite (?) men har som du säger hört att det inte handlar om så mycket stålar. Skönt att höra att du är nöjd iaf, hoppas det blir samma för mig , köpet ska ske vid augusti så ska läsa på mig lite tills dess sen är det bara hitta en icke sönder-körd kärra hehe


Haha kort och enkelt svar, tummen upp av dig alltså


Självklart har de brister som alla bilar. Svagheten ligger isf i framvagnen som ni nämner. Speciellt på turbo versionerna.


Bara apropå begagnat, folk snackar alltid om att lågmilare är något att föredra vilket är förståeligt och leta efter men det verkar vara en jäkla skillnad på vad dom anser vara "lågt", volvo är väll ändå rätt så generellt slitstarka om behandlade korrekt med service etc?


Tror inte du skall tänka så mycket på miltalet, särskilt inte på en Volvo, utan det är skicket som är viktigt! En S70 med 10.000mil på mätaren som endast rullat korta sträckor i stan behöver absolut inte vara i bättre skick än en tyskimporterad S70 som rullat 20.000mil och tillbringat halva sin tid på Autobahn i saltfria delar av Tyskland. Du skriver dock i ditt första inlägg att du tittar på S70 på grund av relativt låga kostnader, där tycker jag du är fel ute. De gamla bakhjulsdrivna modellerna är en sak, men S70 är törstig, har faktiskt hyfsat dyra delar för att vara en mellanklassbil och hör inte till de pålitligaste modellerna. Är ekonomin en viktig punkt finns det bättre val, en japansk bil som Nissan Primera till exempel. Att en sådan sedan känns billig till utförandet jämfört med Volvon är en annan sak, Primera känns gedigen som en McDonalds-leksak invändigt men håller bättre och är markant billigare i drift.


Har själv en s70, väldigt trevlig bil. Lite gubbig. Men skön att köra. Kan du meka så är det ganska billigt att komma undan. Min bil är en 2.5SE 144 hästar. dricker ca 0.81/mil.


Tacksam för svar och råd, visst är ekonomin en faktor men inte helt avgörande då det rullar på bra nu hehe Finns klart billigare alternativ i direkta priser samt driftkostnader men ska den va någorlunda fin får det väl svida lite grann i plånboken, ett tag kvar tills köpet blir av så ska definitivt checka in lite andra bilar sen får jag väll se vad jag kommer fram till i slut ändan! Det med "relativt låga kostnader" var väll mer relevant gentemot mig själv än en jämförelse mot andra bilmärken, men så dyrt är det ändå inte. MVH






Har försökt sikta in mig på en sådan faktiskt, under litern är ju klart uppskattat! Ärligt talat så åker jag hellre en skön gubb-bil än någon turbo bobby-car..


Är inne på min andra S70 nu, tycker det är en rätt okej bil. skapligt utrustad ( Båda GLT manuell) En bil med 20000 mil och ifylld servicebok kan man få för 18-20 lappar. Sen är det givetvis upp till köparen att bedömma det allmänna skicket. Plus- hyfsad komfort, skapligt skrammelfri interiört, (vanligt att handskfacksluckan gnisslar lite) lättmekade, okej reservdelspriser. Finns även bra tillgång på delar på skrotar då dom börjar bli till åren nu. De flesta barnsjukdomarna är ju bortrensade då modellen i stort sett hängt med sen 92 (850) Hyfsade försäkringspremier. Minus- lite väl törstig (ca 0.90-0.95/mil 170hk-manuell) Spindelleder slits ganska fort kärvande handbroms Vanligt med ärg i knappsatsen till fönsterhissarna Detta var vad jag kom på just nu..


Tack mannen för lite feedback, uppskattas verkligen!


Jag har haft 3 st S70 (GLT -97, GLT -98 och en 2,5T -99) och hade jag inte haft hund hade jag haft en nu oxå! Jag har även haft 3 st V70 (2,5 SE -98, 2,5 SE -99 och en 2,4 -00) och det är ju mer eller mindre samma bil som S70 (förutom bakdelen)! Jag gillar dessa bilar skarpt då jag tycker dom är en bra kombination mellan storlek, komfort och ägandekostnader (och inköpspris)! Förbrukningen har för mig varierat mellan 0,75-1,25 beroende på körstil och användning (låga siffran = långkörning och den högre = t.ex. hästsläp)! Blandad normal körning ligger man dock mellan 0,9 och 1,0 ungefär! Dom fel som för mig återkommit på mer eller mindre alla dessa bilar är styrleder och främre hjullager! Men båda dessa saker byter man utan problem själv och vill man så finns dom på Biltema för kaffepengar, om man är lagd åt det hållet... ;-) Lycka till! //Brådhis


Min familj har haft en V70 98' i 11 år nu som gått 31k mil. Anledningen till att vi inte bytt bil är för att den inte går sönder! När jag skulle ha egen bil köpte jag en V40. Gillade inte denna alls, dålig komfort och allmänt kass kvalité enligt mig... Så köpte en S70 2,5T istället. Sjukt nöjd! Så underbar bil att köra. Billig att äga och håller bra. Drar en del bensin, men det är det värt för den underbara volvo-femman! Tummen upp för S70!


Jag och samdon har haft både v70 och s70 dieslar och en r. De man får vara beredd på är att byta länkarmar och kränningstagen och framhjullagren tror jag har bytt en styrled allt detta köps på biltema länkarmar 499st k-stagen 149kr st styrled 159kr st Volvo själva tar väl de dubbla tror jag. Men jag har inte märkt någon skillnad i kvalitet när man åker ca 6000mil per år sen byter man allt på en för middag så. Vi är nöjda med bilarna, s70 är något tystare i kupen än v70, känns riktigt modern mot 850 modellen. S70 är nog väldigt lätthittad för små pengar som är välvårdade av äldre par som köpt dom nya en gång i tiden


Tack för svaren, härligt och höra förstahands feedback från än så länge, nöjda S70 förare Funderar på att dra igenom bilen (jag köper i framtiden..) på ett M-test hos motormännen, ingen större slant men man får koll på det mesta. Blir bara mer och mer taggad på S70, är snart helt såld haha men stort tack för er grabbar/flickor som tagit er tid och hjälpa en bro MVH


S70 måste vara världens bästa volvo tror jag faktiskt ;p Har haft min i sex år nu och bättre bil är svårare att hitta tycker jag. man sitter gött och dom går lagom orginal. Min har alltid dragit 1,2(2,5t) men då är det nästan bara aktiv körning. Motorerna går ofast i ur och skur(om man inte får tag i ett måndagsexemlpar) Problemet som är kända på s70 är styrleder\styrstag och spindelleder. handbromsen kärvar ofast även så bakbromsarna. Personligen har jag haft problem med knappsatsen till rutorna men det var en annan som redan skrivit såg jag Köp på bara. finns mycket i styling och trim väg när du vill snygga till bilen lite och det går att få en S70 riktigt snygg ^^ mvh fredrik



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka