Köpråd på högtalare till min Fiesta -02

Hej hopp! Jag har en Ford Fiesta -02 som jag skulle vilja uppgradera högralarna på. Jag är inte jätte haj på vilket märken när det gäller vilket ljud man vill ha. Högtalarna fram mätte jag till 5,5" vilket jag tyckte va lite konstigt men jag antar att det är 5,25"? Det sitter även 1 liten diskant vid dörrhandtaget på var sin sida vilket jag inte tänkte byta men det kan väll gå an om det inte är för bökigt med storlek osv. Bak sitter det 2st högtalare i sidan av hatthyllan på 4". Jag lyssnar väldigt mycket på hardstyle i bilen så jag undrar om det finns nått märke som spelar den typen av musik bättre än andra. Jag har redan en baslåda i bilen så det behöver jag inte. Någon som har lust att hjälpa mig?



Svar på inlägget: Köpråd på högtalare till min Fiesta -02



Budget? Vad ska du driva med?


Jag vet inte, 1-2 tusen kanske. Om du menar stereo så har jag en budget stereo för 500kr.


Vart o kollat på biltema?


Nej, jag har inget problem med att hitta ljud i säg. Men jag undrar vad som är bra och om det finns något speciellt om du lästa mitt första inlägg.


Med den budgeten och huvudenhet så är det nog hugget som stucket vad du tar, men det bästa vore som alltid att åka till en butik och få lyssna på olika alternativ för att bilda dig en egen uppfattning.


Detta kitsystem kan jag rekomendera för dom pengarna:http://blekingebilradio.se/product.html . ory_id=158 Dock så skulle jag sen lagt ut några spänn på en bättre huvudenhet.


Men hur låter dom med effekten från en huvudenhet? Har fått för mig att Nobeliumkittet vill ha en del effekt för att vakna till liv. Fast ett slutsteg blir svåt att få plats med i budgeten...


Ja, inte lär det bli en massa midbas (vilket de flesta 5,25" har svårt att leverera även med mycket effekt) men på lägre volym låter det bra. Sen tycker jag det är dumsnålt att köpa något dåligt bara för att huvudenheten kanske inte håller måttet, för sen när man vill uppgradera så blir det inte lika dyrt att ersätta en huvudenhet som att ersätta allt. Köp färre saker med kvalité istället för en massa billiga skitsaker, i längden så uppskattar både öron och plånboken det. Så börja med att stoppa i ett bra kit, sen byt huvudenhet och om det önskas ytterliggare lite mer driv i prylarna så köp in ett lämpligt steg. Jag driver ett par nordica 6,5" på min saab orginalstereo (visserligen med saab orinal slutsteg) och det låter bra mycket bättre än tidigare men aningen fattigare på midbas då effekten saknas, men det kan jag leva med tills dess att resen är inkopplat.


Okej, men om jag köper mig en JVC KD-R421 från BRL skulle det göra någon skillnad?






Den funkar nog bra, om du inte vill lägga mer pengar. Ett annat alternativ för lite mer pengar är Kenwood 3051R, har själv inte testat just den modellen men Kenwood i övrigt har väldigt bra enheter sett till vad dom kostar så jag tvivlar inte på att det är så även i detta fall.


Ja den var ju inte fy och skam. Den ska jag nog köpa Så nu till frågan, högtalare vilka ska jag ha?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka