Köpråd: Förstabil, renoveringsobjekt(rostskador, styling) Budget ca 15k

Kom gärna med andra tips, är öppen för det mesta faktiskt. Har börjat kolla på VW Golf och Mazda 323. Gärna bränslesnål dock.



Svar på inlägget: Köpråd: Förstabil, renoveringsobjekt(rostskador, styling) Budget ca 15k



Celica hade väl ganska dyra reservdelar? Vad har du för krav annars då förutom att vara bränsle snål RWD, FWD? Europeisk, Amerikans, Asiatisk?


Celican hade dyra reservdelar, ja, tyvärr. Säljaren kunde tänkas gå ner till 9k, men jag är fortfarande väldigt osäker då han verkar skum på något vis. Gärna FWD. Europeisk är ju också en fördel, i och med att de flesta asiatiska bilarna har dyra reservdelar. VW Golf III eller IV är den som ligger på klar förstaplats nu.


Golf IIIa blir bäst då.. en IV känns svårt för 15k Bör finnas IIIor med lite små fix, som visar sig vara lite större fix ibland men har man ett år på sig så är det lugnt, hehe..


Ett lite tråkigt och törstigt men lättmekat alternativ är ju alltid någon gammal Volvo.


Malheus: Precis! Bara att sätta igång och leta nu. G-sson: Har väldigt, väldigt, väldigt svårt för Volvo i största allmänhet. Dock kan en Audi A4 med 1.6 motor vara en värdig motståndare.


Har du kollat på Peugeot 205 GTI? Förbannat rolig att köra, men håller ihop lite tveksamt som fransmän i allmänhet. Men vill du ha något att pyssla lite med får du en fin GTI för 10.000:- (Så du slipper det värsta när det gäller rost och liknande) och så har du lite mindre och lättare (Roligare) arbeten kvar. A4 kan även den vara lite av ett problembarn, i alla fall när det gäller framvagnen. Men det är en underbar bil och framför allt är den säker vilket jag hade värderat högt. Men för max 15.000:- hittar du billiga och slitna exemplar, istället för att kunna välja bland de riktigt friska exemplaren som du kan om du köper en Peugeot. Och när det gäller säkerhet är en 205a inte värre än motsvarande Golf, japanare eller liknande.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka