Erfarenhet och hjälp sökes med köpråd till "Sprotgare" Bil!

Hej! Jag är relativt ny här och har ganska svårt att bestämma mig gällande bil köp. Ni måste ha i tankar att jag gör inget själv. Kanske byter däck eller liknande men inga avancerad saker. Då har jag tänkt på följande bilar. Det är ganska svårt så jag har ganska många alt. Jag har länge funderat på Cab. Men de har jag nästan valt bort. Så jag vill ha en lite sportigare bil men ändå en bil som man inte blir ruinerad av. Jag har också vill inte ha något äldre än 00 Pris nivå 70 000-80.000 Men tak 100 k Max. 1. Seat Leon 180 hk minst 2. Seat Cupra 3. Golf GTI 4. Honda Civic Type R 5. Skoda RS 6. S3 7. S4 8. V70 / S70 9 S60 Utveckling: Jag har tänkt att ha den som "bruksbil" eller "fin" bil. Köra med den på Vintern också. Men kanske inte ut i värsta snöstormen. Sedan är jag tacksam för att ni delar med er gällande egna erfarenheter. Har ni andra modeller ni tycker jag skall tänka på eller helt klart AVSTÅ så skriv det:)



Svar på inlägget: Erfarenhet och hjälp sökes med köpråd till "Sprotgare" Bil!



själv hade jag rekomenderat CTR:en. Skön motor och karaktär. otorljudet är nice med. Vet inte om man kan klassa V70 / S70, S60 som sportiga


Du får nog utveckla ditt brukande lite. Ska du ha något som fungerar året runt eller en sommarbil? Ska du bara ha bilen för nöje eller ska den även fungera som bruksbil? Och som Bullet--- skrev så undrar jag hur du fick in Volvobilarna på den här listan. Av dem du räknat upp så ger nog Civicen den sportigaste körupplevelsen, men om det är viktigt att åka bekvämt och ombonat så ska du nog välja bort den. Hade jag varit du hade jag även funderat på en Mini Cooper S. Ska du bara köra på sommaren så kanske en Mazda Miata/MX-5 - hysteriskt roliga på krokiga småvägar, och så är det ju en cab.


Du har inte funderat på en BMW M3 ? Visst, dessa är äldre än -00 i den prisklassen men det är ju helt klart en sportig bil som rör på sig! ett exempel bara: http://www.blocket.se/halland/Bmw_m3_fi . 20&w=1


För mig som okunnig menar du säkert Honda Type R


Mini Cooper S är ju ganska tuff tycker jag den har jag inte tänkt på riktigt ... Just nu går 2-sits cabar bort.


CTR = Civic Type R


Ang att jag har med en S60 måste väll anses som "sportigare" Om den har över 250 hk?


Jo visst. S60n är ju lite sportig. Det är ju ingen familjebil precis. V70n däremot anser jag vara en riktig "svensson-racer" oavsett hur den ser ut eller är trimmad! BMW M3 låter inte intressant eller?


Angående bil så tänker jag lite så här. Jag skall lägga ca 70-100 På en bil som jag slitit i hop pengarna till. Inte någon pappa eller nåt som betalar. Utan de är jag själv. Så vill ha lite för pengarna med. M3 från 95 ? Den har 16 år på nacken och har vart med om massor. Känns inte så dirket ett bra köp ? Eller? Den håller kanske bättre andra handsvärde än om man skulle köpa en Påse gott för de pengarna. Så undrar jag ? Du hittar bättre m5 i bättre årsmodel. Varför är M3 dyrare än m5 ?






M3an är ju mycket mer eftertraktad än en M5a. Därav dyrare. Att den är 15 år gammal har ingen betydelse. De flesta M3or har rullat mellan 10-15000 mil och är i väldigt fräscht och bra skick. Det känns som en väldigt gedigen och driftsäker bil som ändå går som ett skott! Dricker ju en del också... Men ska du ha en lite sportigare vardagsbil så tycker jag absolut att en S60(turbo) är ett alternativ. Jag är jättenöjd med min. Det ända som behövs göras är att styva upp dem lite, sänkning t.ex, för att få lite sportkänsla!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka