Köpråd: Är ute efter en lekfull vinter bil med snabb styrväxel tight låda och diffad bakaxel ej AGA diff bara.

Hej jag undrar lite vad man ska köpa inför vinter och vill inte ha det vanliga såsom volvo 740,940 och 240. Helst ingen volvo alls. Däremot har jag funderat lite på att köpa en gammal toyota,opel,datsun,nissan eller ford istället. Möjligtvis en mazda också. Men man har ju sina krav och de är att den ska vara diffad och ha snabb styrväxel och relativt tight låda och ej under 100 hk och absolut inte snäckstyrning. Så vad köper man ? Själv har jag funderat lite över ford Sierra, ford taunus 78-82, toyota carina RWD tyvärr för lite kusar:(. Viktigt är också att bilen som jag söker är smidig alltså inte för lång och för bred såsom 240,740 och 940 kom gärna med förslag är ni snälla MVH björn!



Svar på inlägget: Köpråd: Är ute efter en lekfull vinter bil med snabb styrväxel tight låda och diffad bakaxel ej AGA diff bara.



Tight låda, kort styrväxel och diffbroms.. och sen tar du upp gamla fordar från 80-talet? Hitta en lamelldiffad 3-serie.


Beror väl helt på din budget, men om du är inne på Mazda så varför inte en Rx-7 FB? Finns i olika motor- och tillbehörsutförande (Diffbroms bland annat). Priserna de sista året har legat mellan 5000-60,000:- beroende på utrustning och ev. kult status, men jag räknar du med runt 20-30k så hittar du en i bra skick. Från Svenska Wankelregistret.se: Mazda RX-7 SA / FB (1:a Generationen) 1978-1985 12A, 90-115 hk 1983-1985 12A Turbo, 165 hk (Japan) 1984-1985 (GSL-SE) 13B, 135 hk (USA/Kanada) Mazda behövde nått nytt, försäljningen av bilar hade gått segt, man hade stora förhoppningar på Rx7:an när man presenterade den. Allt gick enligt Mazdas planer. Alla verkade gilla den lilla snabba bilen. Motorn var återigen en 12A som i första versionen gav 100 hästar. Det låter inte så mycket men 0-100km/h gick på 9.2s vilket var fort 1978. Bilen såldes i ett antal versioner fram till 1985, och beroende på typ av avgasrening varierade effekten på 12A mellan 90-115 hästar. Karossen gjordes om en gång, chassie och inredning två. Ett reportage från i Våras: http://www.aftonbladet.se/bil/klassiker . 3068493.ab Lycka till!


tack för tipsen får hålla utkik på blocket;) eller om man ska importera?


försökt hitta men de är svårt:/ så tänkte kanske att fordarna går bra att drifta med


Jo, det gör dom säkert Inte lika hög statusfaktor bara Vill du ha lite mer "extrem" bil har jag en lite nyare Rx-7 (FC) till salu, men då får du köpa en motor till :rejsa.nu - SÄLJES: Mazda Rx-7 FC S4 banraceprojekt


En e30 318is med e36 styrvxl och lameldiff så får du allt du efterfrågar. Balanserad bil som inte drar mycke bensin och med kvick styrning. Dom kostar ju inte så så mycke heller men börjar bli lite ovanliga.


BTW, jag hittade 4st Rx-7 FB på blocket var av två för under 14.000:-


Rx-7 på vintern? Get out! Näe men ball grej ändå


340/360 är ju lite halvroliga, men att kalla lådan "tight" är väl kanske inte helt sant, diffbroms kan också bli svårt. Men någon gammal rally-Opel borde väl gå att få tag på? Typ Ascona & Manta med 2,0-> är ju kul som fan, däremot har jag ingen koll på om det är snäcka eller kuggstång.






Opel Manta GSi är det jag kommer på som uppfyller alla dina krav så här på rak arm.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka