Köpråd/tips: "snabb" familjebil

Vet inte om det är datorn här som är krånglig men går inte att använda sökfunktionen så slänger upp en ny tråd istället Det är så att jag kikar efter en ny bil och behöver hjälp. Dom enda krav jag har är att det ska vara en kombi med lite knuff i för max 60.000:- Har kikat lite på BMW 540, Mercedes E420/430, 855 T5/T5-R/R, V70 T5/R 98-00 etc. Ös på med tips och gärna era erfarenheter om bilarna ni tipsar om och dom nämnda ovan, tar gärna information om ägandekostnader, såsom reservdelar, reparationer och om ni ansåg att bilen var billig att försäkra. Körglädje och komfort. Gärna också om bensinförbrukning. Tuusen tack på förhand! Mvh Markus. EDIT: Bilen får gärna vara riktligt utrustad också



Svar på inlägget: Köpråd/tips: "snabb" familjebil



v70 t5 01 uppåt


Hittar bara sunkobjekt för det priset


Rekmenderar VARMT en 540 touring. Om du lyckas hitta en e55 amg kombi för pengarna så köp en sån. monster. lägger du på 5-10,000 kan du nog hitta en audi s4biturbo avant me.


Impreza kombi är ett hett tipps!


Om budgeten är 60.000 hur är det då med ägandekostnader? Kan de vara orimliga i förhållande till inköpspris? Det kan ju betyda 100.000 för en bil som är billigare att äga, eller 60.000 för en som är dyrare? Det är svårt det där med ekonomi kontra ha kul, jag känner igen det, så jag gick på en gyllene medelväg. La upp lite mer, +100k, på en bil som är billigare att äga med låga servicekostnader, bränslekostnader och som statistiskt håller mycket bra. Det innebar ett lån på ca 70k extra men då vi har hus kunde man trolla bort den kostnaden till någon hundring i månaden. Emellertid är alla bilar du nämner snabbare än vår Accord 2.4 och alla utom Volvon är finare och det betyder ju också en del såklart. Som vägvagn betraktat så är det nog dock svårt att slå Accorden. En fantastisk bil vad gäller motor, låda och att köra. Då kommer andra delen i ekvationen. Ha en inte lika rolig familjebil och samtidigt ha en rolig hobbybil. Det är precis så jag valde då jag också funderade som du gör. En hyfsad familjebil så man kommer om under omkörning, med lite drag och 0-100 på under 8s i alla fall, välutrustad med i stort sett allt, i kombination med en hobbybil som har det andra. Dyrare ja, men försumbart skulle jag påstå och utan tvekan värt det. Siktar man på rätt hobbybil hittar man mycket kul för 20k. Problemet är vintern, dvs garage!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka