Köpråd: Golf 98-01, Saab 9-3 98-02,Ford Mondeo 2001-4

Hej alla, En ny Köprådstråd Denna är dock ganska specifik, jag har nu länge letat efter bilar som jag kan tänka mig att köpa. Jag är singel dvs åker 99% av fallen själv så egentligen behöver jag ingen stor bil. Jag kommer åka runt 2500-3000 mil om året. Ekonomi är viktigt men inte lika viktigt som Komfort och driftsäkerhet/kostnader, kommer åka mestadels motorväg. AC/Farthållare/servicebok är väl mina kriterier. Budget: 25.000 Golf: Estetiskt rätt ok bil, förmodligen den mest ekonomiska bilen iaf när man ser till bränsle. Lätta att få tag på och lätta att sälja igen. Inga större fel vad jag har sätt på dessa modeller. Saab: Enkla att få tag på, estetiskt ok men väldigt tråkig inredning. drar ganska mycket soppa med turbon. får mycket bil för 25.000 kr om man väljer saab. Mondeo: 2001 var generation 3 vilket såg riktigt bra ut, inredningen är riktigt bra och den ska vad jag vet vara komfortabel och ganska soppasnål vid långkörning. vet dock inte hur den är att äga. Era tankar?



Svar på inlägget: Köpråd: Golf 98-01, Saab 9-3 98-02,Ford Mondeo 2001-4



Mina tankar? Förstår att detta är de modeller du fastnat för men inför de valen tänker jag som så här: -VW Golf? Bra bil, men jag ser följande nackdelar: Ingen karaktär, bullrig och halvdan driftsäkerhet. Kollar du istället på en japansk konkurrent har du de pålitligaste bilarna i klassen. Dessa har heller ingen direkt karaktär, men mer än Golf, är också bullriga men har (Om möjligt ännu) tristare inredning. Skall jag välja hade jag valt tex. en Honda eller liknande, av två tråkiga interiörer vinner driftsäkerhet! -Mondeo; Ford har ett tveksamt kvalitétsrykte och du har att välja mellan en urtråkig fyra eller en väldigt törstig men trött sexa. Dock en trevlig bil med ett trevligt uppträdande. -Saab har även dem tveksamt kvalitétsrykte, eller snarare sagt väldigt många begagnatfällor. Dock bättre komfort och trevligare utförande samt karaktär än Ford, i kombination med trevliga och starka motorer. Dock helt värdelös väghållning och en svag framvagn som inte hanterar effekten, inget val för den som gillar kurvig landsväg men annars mycket bil för pengarna. Tycker valet står och beror på din körstil, hör du till typen som har svårt att ta det lugnt om du ser en kurva eller en rondell känns Saab 9-3 som helt fel val men saknar du den egenskapen tycker jag en sådan vore det bästa valet av dessa tre. För på motorvägen trivs den, bäst av dessa tre.


Har ägt en 9-3 -99 2.3T, den komforten var ok, men inte mer en så. Gällande väghållning kan jag inte mer en hålla med faktiskt. Är golfen så bullrig? även i dom årsmodellerna? Har du någon erfarenhet utav V5 modellerna? 150hk motorerna?


Gjorde en sökning på bilregistret och fick denna info om en Golf 1,6 98. Ljudnivå vid körning 72db Ljudnivå vid stillastående 82db Det är i min värld helt ok, svårt att tro att varken Mondeo eller Saab gör det så mycket bättre? Dessa värden kanske inte är hela sanningen heller iofs.


Enda bilen som ej har nackdelar är BMW, enligt dig!


Jag upplever Golf som bullrig, men även mindre stadig och mindre bekväm (Fjädringskomfort) än en rejäl mellanklassbil. Jo de siffrorna du hittat har jag för mig är hur bilen hörs utifrån, det har ingen direkt koppling till hur bilen upplevs inuti.


För dom pengarna kan du få en trevlig 9-3 Svårt o få en aero för det priset men satsa isåfall på fulltryckaren på 185hk


Här måste jag säga att jag håller med dig. Nu vet jag ej vilken motor du snackar om men 1.6 är ingen höjdare!


Väldigt onödigt inlägg, BMW är statistiskt bra bilar med bland de nöjdaste ägarna och jag är en av dessa. Det finns massor med tråkiga och dåliga sidor hos BMW, å andra sidan finns det ingen perfekt bil och av dagens skitbilar står jag helst ut med BMW´s svagheter för att vara negativ.


Up 2 u . Tycker oxå att dom är jättefina, men även en M6 har sina nackdelar, precis som en sketen 9-3






Onödigt vet jag inte, alla vill inte åka BMW, finns för mig många anledningar till varför jag hellre väljer vad som helst innan BMW och Audi. Det är kostymer, statusbilar som inte passar mig. Dessutom gör ju BMW bilar som jag anser inte fyller någon konkret funktion, t.ex. BMW X3-X5. Såna "mittimellan" bilar som inte är bra offroad men inte håller måttet på riktigt. Dålig väghållning generellt och väldigt dyr. Ibland får även en BMW älskare som du erkänna att BMW kostar väldigt mycket för att dom kan ta väldigt mycket betalt.


Kunde inte sagt det bättre själv! O tycker precis som du! Visst, skulle kunna äga en BMW, då en E34! Skulle aldrig kunna få en fräsch 328/330 för 40K!


Klart det var onödigt, har någon nämnt BMW någonstans i denna tråd innan BMWgrabben skrev det inlägg jag påstår är onödigt? Vad spelar det för roll vad jag tycker om BMW´s bilar när jag inte nämner bilmärket? BMWgrabben: Skillnaden är att den ena är en hyllad bil tillverkad av en av branschens mest framgångsrika tillverkare och den andra en till och med av Saab-entusiaster svalt mottagen modell tillverkad av en liten aktör som stått på ruinens brant de senaste 20åren. En viktig skillnad är dock att endast en av dessa modeller går att köpa för 25.000:-, och för den summan är den ett bra köp, därför är den enda som nämnt BMW M6 här du. Tillbaka till dig TS, smaken är olika. Jag betalar för kvalité och det är den enda anledningen till att jag kör BMW då jag aldrig skulle få för mig att ta på mig en BMW-keps eller dylikt. Av samma anledning har jag mina favoritmärken inom kläder, skor, hemelektronik och dylikt och inget av detta är något man finner på Gekås om vi säger som så: Min erfarenhet säger mig att det blir billigare att göra så här i längden än att handla billigt. Men vad spelar det för roll här, så som jag minns det tyckte jag du skulle köpa en Saab? BMW X3 fungerar för övrigt alldeles utmärkt i terräng och är en mycket kompetent vagn jämfört med många andra modeller i klassen, det har jag prövat ut själv. TopGear är ett utmärkt underhållningsprogram men man skall inte ta det för fakta, det är lätt att smutskasta X3 när den fastnar men "glömma" att nämna att deras egen Range Rover med terrängdäck hade problem... Och detta inlägg har inget med ämnet att göra utan är enbart ett svar varför någon kör detta bilmärke som inte ens är aktuellt här...


Haha ne jag har faktiskt tittat på Top Gear en del men jag talade av egen erfarenhet. Har kört en del i ganska tuff terräng med en BMW X5 och fick sedan åka en Skoda Yeti som tog sig fram mycket mycket bättre. Där är det dock en väsentlig skillnad på komfort och säkert kvalitet, men som en ren terräng bil anser jag att den är slagen av många billigare bilar. Aldrig åkt X3 själv men jag vet inte om den är så annorlunda. Men det är ju så med erfarenheter, dom är aldrig att lita på. Människor är olika och upplever saker annorlunda. Om alla lyssnade på Jeremy Clarkson skulle vi ligga illa till tror jag


X5 har en annan drivlina om det inte är en av de allra senaste du tog ut i skogen, X3 är än mer kompetent beroende på storlek och konstruktion. Yeti är dock äckligt kompetent, men det betyder inte att X3 och X5 inte hör till de bästa i klassen för det. Tillbaka till ämnet, annars får vi nog moderatorerna på oss!


Jag har hittat en Golf V5, 2,3 98 som verkar vara i bra skick. Har svårt att se mig köpa en 1,4 eller 1,6. Vet dock inte mycket om just V5 eller V6 Syncro modellerna. Vad är dom bästa alternativen där?


V5 är törstig utan att vara någon direkt raket, V6 är pigg och mycket motor är kul i en liten bil men den dricker därefter. Lite "med rätta" jämfört med V5.


V5:an har sina fördelar mot "småsyskonen" Kamkedja Trevlig karaktär Ljudet Prestandan(I jämförelse med 1.4 och 1.6 då, den slår dock 1.8T på fingrarna med) Finns dock negativa saker också: Förbrukningen, min ligger på i runda slängar 0.8-1 liter blandad. Har bekymmer med LMM(Har bytt min 1 gång, detta rör dock även alla motorer vad jag vet) Lite trångare än resten i motorrummet vilket gör service/reperationer lite dyrare.


Kamkedja är ett plus helt klart, Om den kan ligga 0,8 långkörning så är det helt ok.. är det 0,9-1,0 då börjar det bli mer sunt att titta på en större bil. LMM betyder?


Luftmassemätare. Kostar 3200 kr att byta på VAG verkstad.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka