Köpråd: Skyline "non turbo"?

Hade lite dö-tid igår kväll så man satt ju självklart lite på blocket och kollade runt. Och jag märkde av en slump att det fanns en hyffsad marknad av icke-turbo skylines. Har länge haft denna bil som en våt dröm men jag ser aldrig att jag kommer ha en hållbar ekonomi med en sådan bil i min ägo. Skulle jag lyckas skrapa ihop till bilen så skulle jag ändå aldrig ha råd att försäkra den. (eller ja, möjligt är de säkert men då får man ju leva på billiga nudlar från lidl) Så frågan är ju då hur pass varsam en icke-turbo är för plånboken gemfört med säg en standard GTS-T eller GTR? Både i försäkring och skatt? Sen äre väll också de att dom antagligen inte är lika söndertrimmade, så det lär ju bli lättare att hitta en bil som är i hyfsat skick också. Personligen är jag inte jätte petig på om jag skulle ha en turbo eller inte. Oavsett vad så är somsagt skyline en våt dröm, och en skapligt pigg 6:a med bakhjulsdrift kan jag nöja mig med. Blir ju ändå aldrig några större hastigheter på våra allmänna vägar Kanske inte aktuellt att köpa bil just nu utan tänkte mer när det är dags att byta ut Evo-kopian jag arbetar på.



Svar på inlägget: Köpråd: Skyline "non turbo"?



Jo, jag kan inte mycket om just skatten men försäkringen borde vara billigare om bilen är icke-turbo. Köper du en välvårdad Skyline så blir den troligen billigare i längden än en GTS-T eller en GTR, det är lättare att hitta en välvårdad GTS (icke turbo) än en GTS-T. Angående effekten så räcker det långt men motorn är ändå ganska trimvänlig även om den är utan turbo, HKS har bla nyligen gjort ett helt nytt kompressor system till GTS/GT. R34an kallas GT och R33an samt R32an kallas GTS. Skyline är en grym bil även utan turbo, få bilar i den klassen är lika bra som Skyline. Jag rekommenderar R34an den har hög komfort och ser mer "modern" ut, R34an finns även med tip-tronic låda och alla Skylines finns med fyra dörrar. En snabbsöking: http://www.pistonheads.com/sales/2670907.htm (R34 GT Manuell) http://www.pistonheads.com/sales/1754445.htm (R34 GT Tip-Tronic) http://www.pistonheads.com/sales/2319168.htm (R34 GT fyrdörrars Tip Tronic) man kan även leta i Japan om man vill, lycka till!


NU är jag inget större fan av Nissan, men fyrdörras var riktigt fräck!


mm, de är riktigt snygga! Speciellt för att vara så gamla, när de tillverkades hade Volvo precis slutat tillverka 940



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka