Köpråd: Volvo 240 turbo

Hej hej tjena halloj, ska åka och kika på en Volvo 240 turbo i dagarna ( årsmod 86-87? )finns det något speciellt man skall kolla efter som är vanligt bland de här bilarna ? Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 240 turbo



Jag har skruvat 240 turbo som hade stått i nåra år så att de mekaniska insprutet hade kläggat igen, den bilen fick vi aldrig fart på sen Så kolla att sprutet fungerar bra, de är jävligt knepigt om man inte kan de.


// Skall tänkas på!


blir väldigt svårt att hitta en 240turbo 86-87 då sista årsmodellen är 85


Tänkte precis samma.. Om den är konverterad så kolla så den är reggad och hur seriöst gjort det är, ungdomsskruvad skitkonvertering är ju värt mindre än en förgasarmotor IMO..


och så fort det är en ungdom som har skruvat så är de slarvjobb, eller vad?! jag (17år) skulle aldrig göra en slarvig turbokonvertering på nån bil alls.


^ ^ Som ungdom är man ju bäst och väldig exakt? Visst finns de många som kan och gör rätt, liksom många som gör fel.. Kolla noga så det sitter i en original motor i bilen, kan kollas via chassinumret


tror han menar mer på att ungdomar kanske inte har så mkt pengar å lägga ner på konverteringen så det inte blir nå bra


Läser slarvigt gör du(17år) iaf Jag skrev att man ska kolla hur seriöst gjort det är, en oseriös konvertering är ju inget att ha men en seriös sådan kan funka minst lika bra som en originalturbo.


jag vet vad du skrev, och du skrev också att en ungdomsskruvad skitkonvertering inte är värt något. vad jag menade är att en ungdom som konverterar kan lika gärna göra det bättre än nån som börjar bli till åren. man ska inte haka upp sig på hur gammal ägaren är, utan vad han/hon har för kunskap och noggrannhet om jobbet






Whatever. Skippa pajkastning nu.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka