Köpråd: Billig bränsle snål bil för under 10.000kr ex en golf..

Hej har nu sålt min mercedes då jag behöver en billig / bränslesnål bil för högst 10000kr har funderat lite på en golf eller liknanda ev en saab 9000 cde -97a som jag får köpa av en kompis... kom gärna med förslag och länka / pma gärna förslag på bilar i västernorrlands län mvh jocke



Svar på inlägget: Köpråd: Billig bränsle snål bil för under 10.000kr ex en golf..



SAAB 9000 och begreppet bränslesnål hör kanske inte ihop så bra? Det är ju ingen liten bil så definitiv inte snål om inte bara "under litern".... För 10k får man inte mycket bil utan tur men ska det vara 0,5-6l/m så en Nissan Micra, Mazda 121, 323 o liknande tänker jag på i första hand. Golfar går rätt billigt med om det är en bil med rätt motor o skick.


Golf 2/3 tycker jag låter som ett vettigt alternativt, kika efter någon som ligger runt 12-13k och försök få ner den. Går billigt och bra och är rymligare än vad man kan tro, reservdelar finns överallt och de är oerhört lättmeckade. Om du tänkt behålla bilen ett par år så försök få ett så rostfritt exemplar som möjligt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka