Köpråd! Audi A4 eller passat?

Tjena! Är ute efter en ny bil i 20 tusen kronors klassen. Har funderat på passat och på Audi a4. Då med 1.8t motorn. Årsmodell mellan 97 och 00. Har även tittat lite på Volvo s70 med turbo och är lite sugen på en sån också, trots att det är lite skillnad på den och Audi/passat. Så nu undrar jag om ni har något och komma med? Vill gärna ha lite tips om vad ni tycker att jag borde köpa. För/nackdelar osv. Jag har hört en del negativt om Audins framvagn. Hur pass dålig är den? Och hur är priset på reservdelarna?



Svar på inlägget: Köpråd! Audi A4 eller passat?



Volvo S70 är mycket bil för pengarna. Väldigt bra komfort och bra grejer är de.


hade en passat 1,8T 97a. Hade aldrig några problem med den. Den bara rulla och rulla.och ett chip på 1,8T så går den grymt bra.


Länkarmarna var dåliga i början, numera är de utbytta mot starkare grejor, de som satt i min tsq -00 höll i över 20k mil så är de bytta så ska det inte vara några problem (förutsatt att det inte är Biltemas länkarmar, de håller ett år sen är det dags igen...) Oljekoks kan vara ett problem i vissa motorer, dock inte specifikt för audi/vw utan är "ganska" vanligt i de flesta små turbomotorer... Kontrolleras enklast på 1.8T genom att man tar ner oljetråget och rengör sugsilen samt att man använder det "nya" större oljefiltret och inte låter det gå för länge mellan oljebyten. Jag bytte olja i min var 1000:e mil vilket iofs är i överkant, men håller du dig till 1500 mil ska det inte vara några problem, skit i longlife-servicen, det är bara dyrt...


Tack för svaren! Jo, s70n känns som att det är mer komfort i. Dock har jag fått för mig att audin och vw är lite roligare. Men det är alltså så att passatens framvagn håller bättre?


passat och a4 har samma framvagn så de håller lika bra/dåligt, det som skiljer är om de fått de uppgraderade stagen monterade eller ej. Vet att audi a4 B5 "facelift" (99b) hade dem från fabrik medan 96-99 (99a, dvs bilar utan facelift) fick de gamla stagen från fabrik, det ska dock inte spela någon roll eftersom de som fick de gamla stagen ofelbart fått dem bytta. Frågan är ju bara vad de har bytts mot, är det biltemas stag som sitter där så får du räkna med att byta dem tämligen omgående, tyvärr...


passat med highline paket, lätt skönaste komforten. Spöar skiten ur volvo



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka