Köpråd - Videokamera

Hej. Jag är grymt sugen på att köpa mig en filmkamera men e helt lost i foto och videodjungeln så skulle behöva lite tips på bra (men inte alltför dyra kameror). Vet att det finns många här som är otroligt insatta och duktiga på det här så därför ber jag om hjälp istället för att bara köpa något och kanske ångra mig sen. Kraven är:Man ska kunna filma i HD. Bra bildstabilisering. Rätt lång batteritid Inte så dyr.. max priset e väl ca 3000 kr som jag kan tänka mig att lägga. Kollat lite och har en fråga om bildstabilisering.. Sett lite olika typer och undrar helt enkelt va de e för någon skillnad på t.ex Dynamisk bildstabilisering, optisk bildstabilisering och dubbel optisk bildstabilisering. Och vad e skillnaden på optisk och digital zoom? Tack för alla svar!



Svar på inlägget: Köpråd - Videokamera



Vill bara inflika att en sak du kan göra är ju att gå in på prisjakt och kolla lite olika kameror upp till det priset, sen läsa recensioner osv.. Så får du dra en slutsats på vilken som faller dig bäst i smaken Optisk zoom = när du zoomar direkt när du filmar. Digital = du filmar i efterhand.. Säg att du tar en bild så kan du zooma då. Och om du sedan kollar på bilden och zoomar in på ett ställe blir det digital zoom, dock används det för att beskära bilder. Men det är inte något man rekommenderar då det är bättre att göra sånt i till exempel Photoshop. Nu pratade ju du förvisso video och inte bild, men hoppas du förstod principen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka