Köpråd: Fiskebil, max 30.000:-

Precis som rubriken lyder. Är alltså ute efter en bil som ska lämpa sig väl vid sommarens alla fisketurer. Ofta är det vägar där man inte tar sig fram med en "vanlig" bil, så något högre markfrigång är att föredra. Vidare kommer jag i princip bara köra med den till och från jobbet. Men även någon nöjestur söderut kan förekomma. Ju bensinsnålare, desto bättre! Får för mig att äldre "stora" bilar har en tendens att vara i sämre skick än exempelvis mindre bilar? Vad är era förslag!?



Svar på inlägget: Köpråd: Fiskebil, max 30.000:-



Vad pratar vi om för prisklass? bränsle? årsmodell? lite mer info är aldrig fel Subaru legacy kombi tex http://www.blocket.se/vasternorrland/Su . =9&w=3 är riktigt schyssta bilar med bra fyrhjulsdrift.


Rubriken, max 30.000:- Helst en besinare då jag inte kör jättemycket och tror därför att en diesel blir dyrare för mig? Årsmodell styrs ju en del av pris.


Har själv haft en sådan här:http://www.blocket.se/stockholm/Suzuki_ . 20&w=3 Bra bil som klättrade fram överallt, att dra två ton boggiesläp genom en lerig hage i ösregn var till exempel inga som helst problem. Lågväxel och inkopplingsbar fyrhjulsdrift. Inte särskilt stor heller och därmed smidig att köra, har väldigt mycket "jeep-karaktär" och är därmed inte den mest vilsamma bilen i motorvägsfart men den duger även där och det är en väldigt driftsäker bil. Dricker en del med automatlåda och V6 i alla fall, under 1L/mil kan du glömma och den hamnar troligen en liten bit över den siffran vid normal körning. Finns dock med manuell låda till V6, och med manuell låda och en tvålitersfyra. De bör dricka mindre!


Låter ju helt okej! Isf manuell tvålitersfyra jag kommer rikta in mig på. Kikat lite på Vitara faktiskt, men en vanlig Vitara är utan baksäte, right?


Nja baksäte finns även på den vanliga Vitara, det är den korta versionen med tre dörrar. En Grand Vitara är dock den långa varianten med fem dörrar, som den i annonsen.


en l200 kanske?


Jeep Cherokee XJ 84-01. Inte ett dugg snål men snål och 4WD är ju en ganska så ovanlig kombination. Min tog 1,1-1,2 på landsväg & upp till 1,7 i stan med 4wd ikopplad på vintern. Fantastisk bil för pengarna, jag gav 10K för min och körde 3000mil med den utan större ingrepp, soppapumpen gav upp samma dag som jag skulle sälja den men det tycker jag inte är så farligt på en 20 år gammal bil med 30000 mil på mätaren. Får dra ca 1200 på B-kort och 2-2500 på BE-kort, 4,0 liter sexa & automat är det vanliga. Små motorer brukar ju varva så förbannat i tunga 4WD bilar, en Cherokee varvar knappt 2000 på motorvägen.


http://www.blocket.se/stockholm/Jeep_Gr . amp;last=1



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka