Köpråd: Liten kombi med drag

Funderar på en ny bil och behöver råd. Tänkte skaffa en mindre kombi men vet inte vad jag ska ha... Ska ha den att pendla med till jobbet= 2000 mil/år Gärna diesel men ej krav Bör kunna dra minst 1350 på B-kort Driftsäkerhet och ekonomi viktigare än körglädje (tyvärr) Max 150 000 kr Helst ej gått över 8-10000 4wd vore toppen men absolut inget krav Överlag är ekonomi av alla aspekter viktigt Funderar på Volvo v50 Vw Golf kombi Saab 9-3 kombi blir lite dyra Vw passat Subaru outback



Svar på inlägget: Köpråd: Liten kombi med drag



Kanske går att komma undan lite billigare med än Skoda Octavia 4x4 Combi istället för VW Passat? (Kanske väldigt snarlika servicepriser? ) Ett exempel:http://www.blocket.se/stockholm/Skoda_O . =6&w=3 Får dra 1370kg med b-kort.


Varför inte en ekonomisk, pålitlig och rolig bil? E46 med bensinsexa var Sverige´s billigaste modell att underhålla tillsammans med Ford Ka i en undersökning Teknikens Värld gjorde 2005, den är inte särskilt törstig (0.9L/mil är realistiskt, 2200:- skatt) och den är både pigg och rolig med sin vassa treliterssexa. Får dra 1500kg på B-körkort. http://www.blocket.se/lund/BMW_330i_Tou . 20&w=3 Samma bil finns med dieselmotorer, klarar dina krav då med men frågan är om du gör någon vinst i och med att skatten är så dyr? Säg 2dl/mil, det blir 400l eller 5600:- i besparing per år. Sedan får vi räkna bort den högre skatten (>4000:-), då blir det en tusenlapp i vinst per år för att köra dieselbil i detta fallet. Är det värt det, med tanke på att en turbodiesel har mer komponenter som kan krångla och kosta? Även 4WD finns som alternativ, kan du tänka dig att gå upp lite i miltal eller ner lite i motorstyrka finns den nya generationen E90, som är snarlik föregångaren E46 i allt. 320d är pigg och ekonomisk, här lönar sig troligen en diesel snabbt på grund av den avsevärt lägre skatten på moderna diesel:http://www.blocket.se/malmo/BMW_320_d_t . 20&w=3 http://www.blocket.se/lund/BMW_320d_Tou . 20&w=3 Får dra runt 1450kg på B-körkort. En förbannat bra bil helt enkelt, kanske inte optimal att dra tunga släp med i halka (Om den inte är 4WD) men det går med rätt teknik och i alla andra väglag är 3-serie en dröm att dra släp med. Och samtidigt lika härlig att köra.


Ptja....vad sägs om en Audi A4?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka