Köpråd: BMW 330 e46

Hej, blev inget med förra bilen jag frågade om men har hittat en ny som verkar intressant, var och provkörde den och såvitt jag vet (totalt okunnig om bilar) funkade den prima och det var inga missljud. Men tyckte den var lite slö för att ha 231 hästar, kör en s60 2.5t i vanliga fall och tyckte nästan den gick bättre( rakt fram ). Iofs så körde jag bara runt lite på ett industriområde så maxade den inte direkt. Sen tyckte jag att den lät lite väl mkt om däcken men är ju inte van med 18 tums lågprofil heller + att gatorna där var kanske inte dom slätaste så de var nog bara jag som oroa mig. Nu till frågan, är det ett värt köp? Den är tyskimporterad och har gått i tyskland i 3 år sen togs den till sverige. Gått lite över 20 000 enligt mätaren. Den har inte mkt utrustning förutom M-ratten. osv. ni kan ju kolla själva på annonsen. http://www.blocket.se/uppsala/BMW_330_C . =9&w=2 Har sagt att dom ska hålla den till iallfall helgen och fått ner den till 70 000 men kan nog få ner den lite till eller få med ett par schyssta vinterdäck. Försäljaren var mkt trevlig och verkade seriös och med tanke på att jag inte är så kunnig känns det skönt att köpa från firma. Autlet bil är Möller bils begagnatavdelning så dom borde ju vara något seriösa. Så vad tycks? ni som är kunniga Mvh Johan



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 330 e46



En 330i gör 0-100km/h på 6.5s och en S60 T5 på 7.1s, eller om man så vill: En 330i bör gå bättre än en S60 2.5t, sedan är det förstås svårt att känna skillnaden i praktiken; Lagget i Volvo kan få kraften att uppfattas som större än vad den faktiskt är när den kommer, BMW-maskinen går mer linjärt och mjukt. På bilden ser den lite tveksam ut, det kanske enbart är jag men bilder på en smutsig bil ger inte mig ett seriöst intryck. Å andra sidan hade de någon koppling till en firma du kände till, så då kanske det inte är något att haka upp sig på? I övrigt tilltalar färgkombinationen mig starkt och nog har den utrustning så det räcker och blir över även om den inte har alla tillval förkryssade; ACC, farthållare, CD-stereo, läderklädsel och så vidare har den åtminstone. Däremot verkar den sakna stolsvärme fram, stämmer det eller? Eftersom ratten och växelspaken är i vägen är det svårt att vara 100% säker. 70.000:- är inte dyrt för en sådan på bilfirma med SoV-däck i ok skick, är den ok så ser jag inget uppenbart skäl till att låta bli.


Mjo, blev också lite tveksam för att den var så himla smutsig men den står ute där och när jag var där och provkörde var den lite renare iallafall men man kan ju fortfarande undra varför man lägger ut en smutsig bil på annonsen men de är ju såklart Möller bils begagnatavdelning så dom kanske inte lägger ner så mkt på dom utan har fullt upp med nybilsförsäljningen. Angående kraften så har su nog rätt de är nog turbon som man saknar när den slår inn kanske.


Jag är till 99% säker att den hade stjärtgrill;) har provkört 2 330 på senare tid och kommer inte riktigt ihåg vilken de var i men tror dd var denna, men aa, lite svårt att se på bilden med tanke på att både ratten och växelspaken skymmer precis där knapparna sitter


Blev också lite besviken när jag provkörde en 330 förut, går fort men kändes inte, "kanonkul" Ang utrustningen så har den nog motsvarande ett komfortpaket (för svensksålda) + skinn och det är väl inte bara dåligt Trist med bruna träinläggen bara Ett tips är att höra med ett försäkringsbolag vad den kostar att försäkra, importbilar brukar inte gå att räkna fram kostnaden på online (förmodligen högre premie också).


Ok, mycket möjligt men eftersom jag inte såg knapparna skrev jag ner det ifall det var något du inte tänkte på. Tvättar bilen gör man oavsett, är den bara ren och fin undertill är det egentligen skit samma att de inte har tid att tvätta bilarna men helt seriöst känns det inte. Om man gillar sug eller turbomotorer är nog mest en smakfråga, men funderar du på en 330ci finns det väl hopp för dig i framtiden.


Bilen har för övrigt haft 9 ägare sedan 2003 och bilfirman verkar ha ägt bilen sedan början av februari.


330 är ju inget fartmonster, men inte heller slö. Har en 330, Impreza Wrx och 335:an. Den som känns snabbast av dem är Wrx:en när turbon börjar jobba. Det är väl allt turbokicken, turbovinet och motorljudet är ju ganska påtaligt i den så det gör nog att det känns lite mer. Att man dessutom måste vrida kepsen bak och fram samtidigt som man monterar på en pysventil gör ju att det känns som den går ännu fortare. Känslan säger alltså inte så mycket, för Wrx:en är sorgligt slö efter ca 120. 330 går ungefär jämt med gamla Saab 9-5 turbo, drar den efter ca 130. Så som sagt, inget fartmonster men inte heller slö. Gillar fotot i annonsen där de lyckats klämma in en Skoda i en av interörbilderna!


ts kanske ska låna bilen från firman och kosta på 1795kr för ett M-test hos Motormännen på någon av de alla två anläggningarna i Stockholm. http://www.motormannen.se/medlem/m-tjan . karta.html Eller åtminstone en "M Motortestanalys inkl drivlina" för 995kr. Borde vara en extra trygghet om bilen blir godkänd där


Nä kanske inget fartmonster men den är iallafall helt gudomlig att köra om man jämför med s60n endå:) ang m-test så har dom bara öppet på onsdagar vad jag kan se och jobbar då så de kan bli knepigt:/ det är ett m-test utfört på den för nått år sen iallafall så ska kolla igenom det lite. Hur är de med service? När kommer nästa? Eller har BMW inte bestämda så?






Jag har haft ett gäng olika bilar och är fruktansvärt nöjd med min 330, jag tycker den är pigg rakt igenom och då har jag ändå 4x4 där den tappar kraft. Klart det är skillnad som många andra skrivit att gå från en turbo bil till sug så märks det stor skillnad.


Lite grovt 2500mil mellan servicarna (eller snarare 2500 liter bensin). Oljeservice, Inspektion 1, Oljeservice, Inspektion 2 (tändstift), osv Ganska långa intervall. Och ja S60 är verkligen "snark" när det gäller styrning osv


Ja, kommer nog sakna turbon lite tror ja men allt annat känns ju bättre i bmwn. Nån som bet nått om service på BMW? När dom är osv och om de snart är dags för nån stor på den?


Skulle gissa på att det antingen är dags för Inspektion 2 (den "stora" ) alternativt så har den blivit gjord och då bör det vara en liten oljeservice på G så småningom.


Ehm... Bara jag som ser att bild nummer 5 i annonsen visar insidan av en SKODA? Detta känns högst oseriöst. Kolla noggrant på ratten på bild nummer 5, inredningsbild. ;D.


Ah, man kanske skulle snacka till sig en bättre deal då om en stor service är på g men hur ser man de? Säger bilen till eller? Sen hur mycket kan inspektion 2 gå på då?


Haha, jaa.. Bilden på skodan var ju en riktig tabbe.. Men dom verkade väldigt seriösa när jag var där och det var ganska Mycket folk där också så dom verkar seriösa irl iallafall:)


Servicebehovet står i samma ruta som färddatorn sitter i, där står antalet mil till service och då antingen "Inspektion" eller "Oilservice" sedan får man själv hålla reda på om det är insp.1 eller 2 (Via serviceboken). Service varierar dock stort beroende på hur du tänkt göra jobbet, kan du tänka dig att göra det själv? Då slutar det på 1500:- inklusive tändstift, skall du lämna in den på BMW så kan de nog tänkas ta runt 5000:- för samma service sedan finns det diverse alternativ där mellan. Men är det lönt att underhålla en såpass gammal bil hos BMW för den timtaxan? 330i är enkel att skruva med själv om man inte har tummen mitt i handen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka