Köpråd: Bakhjulsdriven bil <50 000 kr. Stort urval.

Hej , behöver alla tips och råd jag kan få om dessa modeller( eller andra liknande ): Toyota Supra mk3 Porsche 944 Camaro z28 (modellen runt -89 -90) Mercedes 190 2,6 Mercedes 300ce Bmw 525/535 e34 Mina kriterier i inbördes ordning; -Bakhjulsdrift, sladdvänlig. -Rolig att köra. -Driftsäker, ska användas nästintill dagligen. -Bekväm för en kille på 1,90. -Snygg (smakfråga, men gillar dom här iallafall) -Ekonomisk... Jaa, inte alltför dyr att äga/köra... Kan tillägga att jag har Noll erfarenhet av just dessa modeller så kom igen nu! Ingen volvo 740/940 bara. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Bakhjulsdriven bil <50 000 kr. Stort urval.



1 någon volvo? 2 en bmw m3\m5 3 en toyota supra??


försök hitta en bmw 540 e34 med manuell låda kanon kul med v8 *


Hur dyr är en 540 att äga/köra? jämförelsevis med de andra såklart...? sen är de väl rätt sällsynta med manuell har jag förstått?


ganska svåra att få tag på ja :p men dom går faktiskt riktigt billigt för att vara en 4liters v8 under huven runt litern körde min kompis sin på blandad körnning men gasar man på sticker det såklart iväg :p vet dock inte hur försäkring är mvh


540 är inte så jätte dyr som många tror. Skatt ca 2500kr, försäkring varierar från 10000 till 25000kr/år o förbrukning avrundat uppåt ca 1.1l/m. Är dom roliga o trevliga? O JA!!!


Varför en stor 5-serie? Visst det är en rolig och balanserad bil, speciellt med tanke på storlek och vikt, men en 3-serie är när det kommer till att köras bättre på i princip allt. E36 är en bil med bra balans, för (upp till) 50.000:- hittar du en av de senare årsmodellerna och som du kanske vet brukar man säga att en bil är aldrig så bra som när den skall läggas ner. Som 328i har du en pigg och stark bil redan från start, den stora fördelen med denna motor är att den är strypt från fabrik. Denna strypning sitter i insuget, och med bytt insug och ett chip påstår en del att du skall ha 230hp i den; Sedan kan tex. ett M3 grenrör göra lite till och så vidare. Men det får stå för dem, jag har aldrig testat... Ekonomisk är den dock, jag har en lite aggressiv och aktiv körstil men trots det har jag snittat 0.902L/mil med min 328i som då dessutom har den äldre versionen av motorn: Nyare med dubbel-vanos dricker mindre. De senaste tankarna har jag snittat 0.89L/mil, och det går att komma ner lägre om man kompromissar med högerfoten. Delar är inte särskilt dyrt ens hos BMW, bilen är enkelt byggd och enkel att skruva med eller underhålla och den håller förbannat väl om du hittar en bil som är ok från börja. Kort och gott markant billigare i drift än en 540i och dessutom roligare, visst V8 i all ära men jag tycker då inte den är bättre än sexan: Tvärt om är den raka sexan mer inbjudande och mer busvänlig än den stora åttan tycker jag. Trimma den så tror jag knappast den blir tråkigare, tvärt om så går en M52B28 med M50-insug betydligt jävligare på högre varv än original. Så leta upp en E36 328i, coupé är snyggt men den finns som sedan, kombi och cabriolet med.


http://www.blocket.se/gotland/Nissan200 . 18&w=2 http://www.blocket.se/jonkoping/Bmw_525 . 18&w=2 http://www.blocket.se/kalmar/Mercedes_2 . 18&w=2


tack för Bra Tips! Men, tyvärr får jag säga så faller nog e36an på utseendet för min del, däremot kan en e34 bli jäkligt rå och maffig, och så föredrar jag 5 serien pga komforten.. så blir det en bmw, blir det en e34 iallafall. Intressant det med att 540in inte verkar så farligt dyr dock.. Men är automatlådan i den inget att ha då, till lite lördagslek o s v? Gärna mer tips och råd om de andra modellerna med!


Automatlådan i en 540i E34 är en svag punkt, inte för att den egentligen är klen då den tvärt om tål ganska mycket stryk, utan för att den på grund av en felkonstruktion kan få problem. Lådans funktion styrs med plastkulor som reglerar ett flöde. Konstruktionsfelet består utav att tryckstötar kan uppkomma så att dessa plastkulor får ta mycket mer stryk än de är tänkta för, dessa slits då med tiden ut och kan till och med lämna sin tänka plats och vandra vidare. Detta medför förstås att lådan slutar fungera som den skall. Du kan läsa om problemet här:http://autopower.se/mekartips/mekartips.asp?dokid=70 Lådan fick en uppdatering med tiden, på senare årsmodeller är felet osannolikt men från och med vilket år minns jag inte. Och en 530i har en annan växellåda som inte är drabbad.






Är det stor skillnad på 535an och 525an då? Känns som 3,5 litarn borde vara starkare i bottendraget? Någon som har fler åsikter om övriga bilar? Gärna Supran och Camaron, hur är dom att leva med?


Jag tror att du får roligast om du köper Camaron. Sjukt stort utbud med trim, väghållning och utseende prylar och det är snorbilligt. Drar lika mycket soppa som de andra bilarna men är snyggare och roligare. Hade en kompis 91:a och snurrade runt med en hel del för 2 sommrar sen och funkar kanon i stan och på landsväg. Jag skulle iaf köpt en sån


Camaron skulle nog vara perfekt. Driftsäker som få, drar riktigt lite bensin med tanke på vad det är för bil, samt att det finns en sjukt stor eftermarknad med billiga delar ifall du vill få ut mer effekt. Gissar dock att du menar IROC-Z28.


Ska man vara petig så hette de väll Iroc-z ett tag och sen hette de Z28. Aldrig kombinerat


Snyggare håller jag med om.. hurdan är kvalitén på grejerna? vill inte behöva stå i garaget var och varannan helg. Är inget fan av amerikanare egentligen, men denna är ju för snygg för att bortse från, måste hitta en nära här så jag kan prova.


Jag köpte en E34 540 för en vecka sedan. Jag är väldigt nöjd med den, går bra och riktigt fin komfort. Går "billigt" för att vara en så stor bil med en så stor motor. Men när du väl pressar den så kostar det.


Korrekt. Iroc-z är det jag menar. sen finns det väl ett antal olika motorer i den vad jag förstått.


Motor och drivlina är bäst av de du har räknat upp. En Cheva smallblock är väll bland de mest driftsäkra man kan hålla på med. Låda och axeln pallar med original effekten och lite till beroende på vad du väljer för modell. Sen är väll inredningen lite skramlig men en gammal e34 är ju inte direkt speciell den heller invändigt.


Heter egentligen IROC-Z28, dock så kände de att IROC-Z var lättare att sätta på marknaden. Angående motorn, se till att det är L98 TPI 350 motorn.


Iroc-z finns bara med 350 och 700 automaten. Motorn håller i all oändlighet och lådan hänger med väldigt länge den med.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka