Köpråd mazda 323f

Hej är så här att jag är ute efter en bil att pendla med som ändå är lite pigg och har kollat en del på mazda 323f runt 91-93. Min fråga är hur det är med förarutrymme i dom och sätesintällningar är nämligen 196 lång och behöver kunna skjuta bak sätet rätt långt. Är väldigt tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd mazda 323f



Ingen som suttit i en 323f?


Är du lång så ska du INTE köpa en 323F. Haft 2 stycken och det känns som att man sitter under ratten. Går endast att justera fram och bak och ryggstödet. Går tex ej att "höja" stolen......


Jag har haft en och satt bra, men jag är "bara" 181... Känns inte som en bra bil om man är 190+


Ok tack för svaren! Får helt enkelt försöka hitta en att prov sitta i.


Min sambo hade en 323F -92 och den satt jag bra i. Jag är 186cm lång. I övrigt är det en riktigt trevlig och förvånansvärt pigg bil. Kolla tidigare besiktningsprotokoll så att alla avgasvärden ser bra ut. För hög HC-halt är ett mycket vanligt fel på 323F och det är inte roligt att försöka lösa det. Här är sambons gamla bil: http://www.garaget.org/?car=167462 Tråden om hur jag kämpade mig till en godkänd HC-halt: https://www.flashback.org/t1072982


Ok fick du skjuta bak sätet längst bak när du satt i den? Man sitter rätt lågt i dom va?


Ingen annan lång 190+ som suttit i en?


Det är absolut ingen trång bil. Känns allmänt OK för att va en 20 år gammal japanare. Går pålitligt och billigt. Största nackdelen är bullernivån.


man ska passa sig lite för doch eller stavades de dohc motorn, den brukar få hög hc halt och brukar vara dyrt att lösa. sen är det ju rost man ska kolla efter, tex i hjulhusen bak upp imor stötsämoarna där brukar de gå hål. sen har dom gömt bensinröret bakom nån plastkåpa som damm och fukt sammlas och rostar sönder. annars är det en rätt trevlig bil som brukar kännas pigga och med gocart känsla






nån mer som vet om det går att skjuta bak sätet långt? Har en gammal saab 900 nu och mazdan kan väl knappast va sämre med plats i, eller?


Åk och provkör en bil istället, mycket enklare!


jag vart 1,95 när ja hadde min 323f, käck rolig bil kändes de som. men ett VARNINGENS finger är att de är rena skiten när rosten tatt grepp och detta gäller inte utsidan lika mycket som undertill. köp ett perfekt objekt ifall du ska ha en, annars låt bli är mitt tips.


Ok tack för alla svar!


Tråden kan låsas!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka