Köpråd: bil som går rätt bra men som inte drar massvis med soppa

Ska köpa en ny bil har dålig ekonomi så kan inte ha något bränsleslukande monster eller en bil med skyhög försäkring /skatt det jag vill ha ut av min bil är bra komfort är nästan 2 meter lång så ingen liten micra eller nått jag måste klämma in mig i och knäna styper i ratten Lite motor att köra men ändå inte för överdrivet får inte dra allt förmycke bensin använder bilen till allt åka till jobb, affären, glida runt stan nån helg osv den får kosta upp till 13.000-14.000kr har funderat lite på några bilar skulle vilja höra era åsikter om dom... Ford Sierra Toyota Celica Ford Probe Volvo 855 vill inte ha en sedan ev en bmw 3 serie Mercedes c180 / c200 men är fortfarande osäker kom gärna med tips och förslag skriv även gärna vad som är bra att kolla på bilen du tipsar om när man ska köpa en! är tacksam för svar !



Svar på inlägget: Köpråd: bil som går rätt bra men som inte drar massvis med soppa



Kanske en Opel Omega från början av 90-talet. Min son köpte nyss en Omega -91 som var billigare i drift än hans gamla Toyota Starlet. Ett förslag bara. /Benny


har ingen bra erfarenthet av opel men jag ska kika på det tack för svaret


saab 93 aero mycket bil för pengarna,,dra inte mycket 0,7 långkörning 0,9 blandad...(min är till salu)


såg de inte gick i din budget...men en 900 turbo


kostar väl lite mer än vad jag tänkt mig ?


ja lite har en på blocket 47 000 men kan få den för 42000


hehe okok nä nå sånt har jag inte råd med :p 14.000 är MAX jag kan gå men undviker det helst :p


oki har haft både celica och sierra 2.9 v6 dom är helt ok...går å göra mycket med men ändå billiga


Saab 9000 2,3T 94-98, då har du 200 hk för 0,64 landsväg, 0,89 blandad enligt boken. Dessutom stabil och bra bil med stort kupéutrymme som också rymmer otroliga mängder last trots sin låga förbrukning.






Opel ska du nog satsa på. Kolla lite noga innan du köpar bara för dom har en tendens att rosta. Min bror hade en astra gsi (150 hk) som låg på 0,6 vid långkörning och kanske 0,8-0,9 vid HÅRD körning... Min kadett drar drygt 0,8 när jag kör normal blandad körning och 0.9 när jag låter den jobba. Rostmässigt är opel kanske inte den bästa tillverkaren som finns men bygga motorer kan dom iaf (eller åtminstånde kunde)


Ford Scorpio? Kostar kaffepengar och goa att åka i. V6:an är dock som en gammal alkis på en söndagmorgon: Slö, törstig och bullrig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka