Köpråd Saab 900 T8 special

Hej! Funderar på att köpa en Saab 900 T8 Special -89. Jag undrar vad som brukar krångla på dom? Och om någon vet ungefär hur mycket en sådan är värd? Den har gått 15 100mil Vinterkörd i två vintrar annars avställd i garage och den är "gubbkörd" Går bra i motor och låda och turbo. Men kopplingen måste snart bytas. Utrustning som en Aero, med kjolpaket mm. Dörrarna är rostiga. Men nästan intill toppskick annars. Mvh Oscar.



Svar på inlägget: Köpråd Saab 900 T8 special



Jag köpte en Saab 900 t8 -88, förvisso inte special. Miltalet var ca 11.000 mil, var i ett oerhört gott skick och det mesta var bytt och inget direkt som fanns på listan inom närheten att byta. Jag fick ett riktigt bra pris på 9000 kr. Men blev bjuden direkt efter inköp ca 25.000 kr för bilen. Jag kan inte säga exakt vad man kan säga att den bör ligga i för pris. Men inte mer än 20.000 känns det som, med tanke på att kopplingen är slut. 10.000 - 15.000 kanske. Sådant som kan krångla kan väl vara växellådan, drivknutar, vakumslangar som spricker, utmattade bromsar, koppling. Är väl vad jag kan komma på såhär på rak arm. Annars är det ju underbara bilar som känns relativt lätta och billiga att jobba med.


Tack för svaret! Ska erbjuda 8000 kr för bilen med tanke på kopplingen. Hon som säljer den begär 10000kr.


8v börjar ofta krångla med kallstartsventilen vilket kan göra att bilen går ryckigt i jämn hastighet och går fett. Mycket svårt att fixa. Jag hade det felet på en 88b, och den hade bara gått 14k.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka