KÖPRÅD: Bra, billig, bruksbil runt 35k

CTR:n ligger ute på annons och jag är på jakt efter en blöjvagn. Behöver en större bruksbil (stor sedan eller kombi), den ska vara billig att äga och försäkra och billig i drift och får kosta runt 20 till 35 k eller där omkring, farthållare är nästan ett måste! Sen får den ju gärna vara i bra skick också Var först helt insnöad på Honda eftersom jag jobbar på generalagenten för Honda i norden, men eftersom det inte finns mycket att välja på i den prisklassen så skiter det sig, jag får helt enkelt hitta något annat och bli mobbad på jobb. Har börjat kolla lite på VW Passat runt 00, är det bra bilar? Audi A6? Volvo? Vad finns det?! Fan svårt detta... All hjälp vore uppskattad! MVH P-H



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Bra, billig, bruksbil runt 35k



Saab 9-5, 9-3? Slå dock ett extra öga på uppdaterad vevhusventilation och lite andra grejer när det är T7 (trionic 7) motorn som ligger i.... Billig i drift beror på var du kör mest? Stad? Motorväg?


I och med att jag kommer från en Volvoskadad familj (och antagligen är lite Volvoskadad själv också - även om jag kör mycket annat genom jobbet), så får jag väl tipsa om Volvo 850/855. En bra och rymlig bil. Beroende på utrustningspaket så brukar det i alla fall finnas med farthållare, AC o.s.v. Dock måste jag i så fall, av egen erfarenhet, tipsa om att man kanske bör vara lite kunnig om just bilar (vilket jag tyvärr inte är). Det brukar komma en del småfel. Bromsar, leder, bussningar o.s.v. Kan man bara lite grann så är det antagligen småpotatis att fixa och man kan säkert leva med sin 850/855:a länge. För 20 - 35 000 kr bör du kunna få en fin sådan också!


Angående Volvo så kanske S70 med sugisfemman är ett någorlunda vettigt alternativ. Några exempel i Malmötrakten:http://www.blocket.se/malmo/Volvo_S70_2 . =6&w=3 http://www.blocket.se/malmo/Volvo_S70_G . =6&w=3


Mercedes E-klass kombi W124 anses vara en av de mest välbyggda bilar man kan hitta, enkelt och beprövad byggd och ansedd som odödlig världen över lite på samma sätt som Volvo 740 kallas odödlig i Sverige. Kvalité, komfort, krocksäker och med ett enormt bagageutrymme. Har heller inga direkta svagheter eller dyra underhållspunkter som Audi/VW´s svaga framvagn, kamremsbyten eller liknande. Den rostar dock friskt, men det är dels en skönhetsdetalj och vilken 15-20år gammal bil rostar inte? Exempel: http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . 20&w=3


Honda Accord, what else?


Köp en Honda Accord du kommer inte ångra dej


Honda Accord är fantastiska bilar men budgeten betyder ju ganska gammal sådan, sedan etc.


Precis, Honda är uteslutet... för dyra och för dåligt utbud. Är fortfarande inne på VW Passat Variant 1.8T för runt 30k... årsmodell runt 00, är det bra bilar?


Audi A6 Avant, 99-04 eller där omkring. Vilken motor? 1.8T eller 2.4?






Båda motorerna du nämner är tyvärr problemmotorer. 1,8T har samma problem som Saab's tidiga T7-motorer, dvs att de koksar enkelt uttryckt, och att turboaggregaten gärna rasar ihop. 2,4:an har bl a problem med oljeläckage.


Här kan du åka fort till och från blöjbytena. http://www.blocket.se/dalarna/Volvo_850 . amp;last=1 Mvh Mattias


Låter ju billigt och driftsäkert Dessutom mer än dubbla budgeten.


Priset är inte skrivet i sten som utgår av annonsen . Min bil och den står mest i vägen för tillfället . Mvh Mattias


Är det inte så att dom har kass framvagn? Kan vara åtgärdat till 00, nån som vet kan gärna bekräfta. Tror farsan har en 98 och han klagar lite då och då på att nått måste bytas i framvagn.


Okey, 1.8T är väl rätt okey om de blivit servade som de ska? 2.4:an, var läcker det?


Skulle säga 0.9-1L/mil för en 520i/525i E34 med Vanos, kör du inte mycket "riktig stadskörning" i storstadsstil borde siffran gå att kapa.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka