Hur mycket effekt får man ut?

Tjena! Jag undrar cirka hur mycket effekt du kan få ut från en mazda 323a 95a?



Svar på inlägget: Hur mycket effekt får man ut?



843,48hk på hjulen. Lätt!


Du får nog specificera vad du menar att du vill göra med bilen standard effekt står i regbeviset. Skall du byta avgasystem och sätta dit sportfilter? Bygga turbo eller kompressor? Eller vad?


Kan man minst få ut 150 hästar ifrån dem? Hade tänkt lägga 30-35 tusen på det.


Går gör det nog med överladdning mm,mer jobb än det är värt, det är väl runt 90 hk original?Och ökar du effekten såpass mycket behövs en hel del annat uppdateras som drivlina chassi och bromsar sen med lite tur kanske du kan få den godkänd och besiktad,eller har du tänkt att bygga en bil för att bara åka bana?Isf finns det bättre bilalternativ i samma prisklass som 323:an. Lägga 30-35k på en bil som har ett värde på kanske 10-15k och är 16 år gammal med osäkert resultat känns väl lite sådär. Hade nog sålt och letat upp något annat,för 30-35k får du en rolig bil i grundutförande.


kan inte annat än hålla med "yoppe". du kanske borde lägga pengarna på en bil som har med effekt i standardutförande, bonusen blir ju att bilen samtidigt är byggd för att matcha effekten ett exempel: din mazda, du lägger 30 000 på den och får ut kanske som du säger 150 hk om du använder turbo. eller så köper du en (exempelvis) bmw 328 för samma pengar, som har 200 hk och samtidigt klarar av effekten.


HUr tänker du? Jag älskar din vilja, men hatar din stupiditet. Köp en annan bil. Vad sägs om en CRX? Samma typ av bil med redan 150 hästar under huven och 180 inom räckhåll.


Sen kan ju tillägga en sak som nästan ALLTID glöms bort i all iver. Ska du använda bilen på gata så KÖP en bil med mer effekt. Även om du kan trimma din bil så blir det inte lagligt, och du kan få problem vid besiktning osv. Finns folk som kommer igenom med konstiga byggen, men risken finns att du åker på att plocka bort allt och köra den original genom besiktningen. Har du dessutom otur "kan" du råka ut för flygande besiktning och om dem kommer på att bilen är trimmat så "kan" du åka på "omregistrering/regbesiktning" av bilen, och det vill du inte. Vissa bilar går att trimma utan att det syns i motorrummet eller att avgasvärden påverkas. Men satsa då på en sån istället. För jag har svårt o tro att en 323 med 150hk skulle klara detta då även MX-5 som har liknande teknik som 323, får problem med avgasvärden redan vid relativt låg trimmningsgrad. EDIT: såg nu att din var en 95a men jag står fast vid mitt påstående.


Svårt att hitta bil för pengarna, är öppen för förslag. Hade tänkt mig en mindrebil men ändå gott om kraft i.


mk3 vr6 ? 174 hk , chip avgas och du är nära 200 sträcket






Kanske en corrado?


corrado finns en uppsjö av, även olika motorer, finns 192 hk versionen vr6, finns även 4:a med kompressor även kallad g60, finns även 140 hk sugisversion även kallad KR , den sisstnämda låter mer än den går hehe


Okej tack för informationen om corrado Vilken av dessa tre får du till ett lämpligt pris?


Gör en sökning efter köpråd, vi undviker chat i forumet. 3§ Rubriksanvisningar: Allmänna Informativt och beskrivande - Det är viktigt att läsaren snabbt kan bilda sig en uppfattning om vad tråden handlar om innan man läst inlägget. Därför är det viktigt att få med trådens syfte direkt i rubriken genom en tydlig formulering. Det ger dig bästa möjliga respons. Var övertydlig! Ej kort och generellt - Rubriker som "Hjälp", "Trim?", "Nån som vet?" eller annat intetsägande som "Kolla in den här" är inte godkända.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka