Köpråd: Bmw e46

Hej, var sugen på att köpa en lite sportigare pendlarbil, och har fått upp ögonen för e46:an. Budgeten ligger väll runt 50-60 men gärna så lite som möjligt. Har kollat lite på denna på blocket, kan den vara något att ha? http://www.blocket.se/gavleborg/BMW_328 . =9&w=2 Mvh Johan



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw e46



Bara jag som tycker att den är lite väl billig? Kolla begagnatguiden på Autopower, där får du all nyttig info. http://www.autopower.se/


Är inte 328 lite törstig att ha som "pendlarbil"?


Har en 328a E46 underbara bilar att köra och tysta att åka i, mitt tips e att kolla så bakvagnsbussningarna osv inte är helt slut, samt rosten på bagageluckan, även ägarhistorik och servicebok tycker ja är viktigt.


Mjo, den har lite rost på baksidan och på en av skärmarna men har en polare som är lackerare så de kan fixas billigt, så kanske därför den är billig.. Sen har den ingen multifunktionsratt osv. Har läst på autopower men har noll koll på bilar så tänkte höra lite med Er endå. Den kanske drar lite mer men det är jag medveten om och är beredd att lägga ut lite mer i månaden för att få en lite "roligare" bil. Jag ska höra med han om han har servicehistorik osv.


Min 328i snittar 0.89-0.9L/milen blandad körning och jag kör inte ett dugg lugnt, och då har dessutom min den äldre versionen av samma motor; De nyare dricker ännu mindre. Landsvägskörning/Motorvägskörning så är 0.7L/milen inget problem för mig, tar du det lugnt går den lägre. Visst hittar man bilar som dricker mindre än så, men knappast med en motsvarande motor under huven. Och vem vill pendla i en liten, klen dödsfälla?


Den har ju gått ganska långt också, är det lugnt med BMW ? De handlar väll mycket om hur den är skött iofs men generelt?


Ingen fara, min har gått 23 snart och går klockrent i motor och låda..


Det beror på hur den är skött som du skriver, men har den bara skötts som sig bör så klarar den det dubbla utan problem.


Då låter det ju som det inte är allt för ett tokigt köp. Men om han nu inte har servishistorik vad är det som borde blivit gjort runt 20 milen då?






Sen hur är ljudet i dessa bilar? Har en s60 nu med orginalstereo och den duger fint för mig men är det nått ljudfreak som kan se vad det är för högtalare och hur bra dom funkar via bilderna i annonsen?


Det är 5,25" fram och bak, org. ljudet suger pung rent ut sagt.


Du menar vad som borde gjorts vid 20.000mil? Det är inte något särskilt, en BMW har ingen kamrem eller dylikt som tex. Audi har utan det är oljebyten med intervaller bilen själv räknar ut efter förarens körstil (Hårdare/kortare körning=Högre förbrukning=mindre intervall mellan servicetillfällena). Detta delar bilen upp som oljeservice, Inspektion 1, oljeservice och Inspektion 2. "Inspektion" är som du förstår en lite noggrannare koll om du lämnar in den på BMW, men det du behöver tänka på är att vid Inspektion 2 skall tändstiften bytas om det inte behövts tidigare. Eftersom bilen räknar dessa tillfällen på när/Hur snabbt 2500L bensin förbrukats och en 328i dricker en 0.9L/mil bör det blivit drygt 2500mil mellan service. Det borde innebära att denna 328i indikerat för inspektion 2 nu någonstans kring 21-22.000mil och då borde alltså tändstiften blivit bytta. Det är inte hela världen, det viktiga är att motorn är i bra skick. Angående ljudet så är det inget att hurra för, den vassaste stereon i E46 är Harmann Kardon-varianten och inte ens den är egentligen något speciellt. Bilen i annons har inte HK, och kommer troligen låta klent jämfört med din Volvo eftersom Volvo är riktigt duktiga på ljud.


okej, man får tacka för alla svar. De blir nog en vända till ljusdal då så man får provköra. Sen det där med ljudet går ju alltid att uppgradera så det är väll inte hela världen. Men som sagt tack för alla svar Ska läsa på lite mer på autopower så man vet vad man ska lyssna efter då när man kör. Har hört att det kan klonka lite ibland när man växlar på e46:an och att det är ett ganska vanligt fel, är detta nått som är lätt att åtgärda eller vad kan vara fel där?


Kan köra min bil fram och tillbaka till jobbet på c:a 0,75liter/mil om jag vill Enligt färddatorn dock. Tycker jag är klart godkänt, dock en 323 med annan utväxling än 328 (varvar högre).


Svårt att definiera "klonk", roliga bilar (Som en BMW brukar uppfattas som) körs ofta lite hårdare och då slits allting förstås lite extra. Men ljud när man växlar brukar vara bussningar i bakvagnen, delarna kostar i princip ingenting men arbetet kräver en del och när man ändå håller på brukar det vara vettigt att byta de delar som är på väg att ge sig med; Det kan lätt sluta på från ett par tusen till i värsta fall 5-6.000:- ett sådant byte beroende på vad som gett sig. Alternativt så kan det vara motorfästena, borde hamna på tusenlappen att byta om du inte lämnar det på BMW i storstan. Sedan kan det tyvärr vara allt möjligt som är fel, det är gamla bilar som misshandlas av en del ägare, men då är det ofta enkelt att upptäcka felen vid provkörning.


haha, mjo lite svårdefinierat kanske jag är helt värdelös på bilar och dess ljud så vi får se hur de går med allt men jag ska försöka tänka på om jag hör något som inte passar inn


Bilen som det länkades till är en import också, kan vara lönt att känna till Dvs inte säkert att den har vinteranpassad vevhusventilation, iofs varit i Sverige sedan 2000 så borde ju ha gått sönder nångång


Bra jämförelse på hur det låter med motorn igång om vattenpumpen har gett upp och när den är bytt


mjo, de kan va bra o veta får ta fram hundögonen och pruta rejält med andra ord



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka