Köpråd: Volvo/Turbo bil!

Hejsan! Nu är det såhär att jag är i jakt efter en ny bil! Jag har länge velat ha en Volvo 850 T5 (ovanligt, right?) och har diskuterat detta fram och tillbaka med farsan (som ska tippa in med lite cash vid köpet). Hur som helst, så har han fått för sig att 1. Steg 1 Chippning är dåligt och att han aldrig går med på ett köp av någon bil som innehar detta. 2. Att importerade 850's med en T5:a i sig är 2 krockade bilar ihopsatta till 1. Men han kan inte backa upp sitt argument.. Jag vädjar nu till er för hjälp angående dessa två argument han håller över mig, samt om tips på ANDRA bilar med en fin turbo! Tack!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo/Turbo bil!



1, Varför skulle ett steg 1 chip vara så dåligt ? 2, Skulle då aldrig köpa en import volvo, Köp en svensk såld


1: Finns andra saker som är sämre. Att en bil är chipad behöver inte betyda så mycket egentligen. Vissa saker slits såklart fortare och vissa sakers hållbarhet naggas i kanten. Men skick och skötsel är viktigare att titta på än om den är chipad eller inte. 2: Ja, för en svensksåld kan ju inte vara skruvad, krockad eller nåt annat... *suck* Att en bil är svensksåld är ju ingen garanti på att en bil är bra. Det är viktigare att kolla upp skicket och fundera på om man står ut med 2 litersmotorn som ofta sitter i importbilarna. Att utgå ifrån att alla importerade bilar är dåliga är minst sagt trångsynt och är ingen som helst sanning.


Tackar för svaren Keep 'em coming please!


tänkte låna tråden lite snabbt, hur är 850 T5 automat jämnfört med manuell? ska man strångt satsa på manuell? Är det jag är mest sugen på men kan få till en bra affär, förhoppningsvis så då kanske man kan stå ut med automat en stund


Ptja... Automatlådorna har en konstruktiv livslängd på 16000 mil, det finns inget filter i dem och oljan som är livsviktig för en automatlåda ingick inte i normal service. Så en bil med sutomat, speciellt om den är chipad bör lådans kondition och oljan färg kollas noga innan köp. Med det inte sagt att alla exemplar med automat är dåliga. Men bilar om gått långt och har svart olja i lådan och speciellt om dem är chipade skulle jag hålla mig borta från.


kollar man automat olja på typ samma sätt om motoroljan? alltså med nån sticka? den har gått ca 24.000 med tre ägare och aldrig vart trimmad


och vad kostar det att lämna in för oljebyte osv på automat? På verkstad eller kan man göra det rätt lätt själv? har noll koll på automatlådor


Ja.


Lådan behöver typ 6-8 liter kommer inte ihåg riktigt och den e svindyr. Har för mig att det kostar runt 2-3000 om du lämnar in den. Skönt som fan med automat men inte kul alls. En 850 Turbo ska vara manuell, iaf enligt mig. Har ägt 4St 850 1 med automat.






1: Chippning kan man ju hårddra och säga att är bilen chippad är den hårt körd. Dock spelar det betydligt mindre roll än skicket...' 2: Att importera en Volvo till Sverige är som att importera vin till Italien... Men finns inget som säger att en importbil är sämre än en svensk, men som sagt tidigare, ofta är det italienbilar så dom har tvålitersmotor. Kolla skicket framförallt! Balkar och springor ska vara raka och likadana.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka