Köpråd: Billig pendlar/familjebil

Hej! Behöver en annan bil än den jag har idag. Jag kör ca 300 mil/månaden och SAABen jag har nu drar ca 1 liter/mil och är dessutom en sedan. Det jag behöver är: -En kombibil -Billig i drift = låg bränsleförbrukning -För ca 20000kr, max 30000kr Vet att det är lite pengar men behöver ha nåt nu och har inte mer att tillgå. Har ni några tips? Har tidigare haft Volvo 855 men trött på alla reparationer som blev på dom (ABS, oljeläckage, rost etc), annars är jud et en trevlig bil. Har även tittat lite på Mazda 626, Renault Lagune och Scenic(som jag nog inte vill ha pga att alla avråder mig ifrån att köpa dom bilarna) och ev. V40.



Svar på inlägget: Köpråd: Billig pendlar/familjebil



Glömde ju att säga att jag vill ha en säker bil också.


Kör en SAAB kombi... för 20-30k får du inte mycket bil men ska den vara billig i drift så rent spontant låter det som framhjulsdriven mindre bil typ Golf, Passat, nåt Ford, BMW 3XX med 4:an, nåt japanskt mm.


Toyota Avensis eller Carina, 1.8:an drar strax över 0,6, dock ganska trött... dock så får man kanske räkna med visst "renoveringsbehov" på en bil i den prisklassen, oavsett märke...


Har du funderat på en Audi A4 1.8T Avant



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka