Köpråd: Halvstor Halvbillig sommarbil

Hejsan hejsan! Till sommaren så planerar jag att skaffa en bil att köra omkring i. Mest för pendlande, men även för lite busåkande och längre resor. Det hade varit jättesjysst om ni ville hjälpa mig . Jag har följande krav på bilen: *Jag vill få plats med mitt elpiano i, Det blir en låda med måtten ca 145cm * 45cm * 25 cm Därmed får det gärna vara en kombi eller möjlighet att fälla fram höger framsäte. Alltså ingen Nissan Micra. * någorlunda fräsch, under 15000 mil på mätaren och inte helt nedgången * det vore kul med lite hästkrafter, kanske 140-180, jag behöver inget monster * Pris max 50 000 , men gärna mindre Andra saker som jag skulle uppskatta är saker som taklucka, skinnklädsel, utbytt stereo etc. Men dessa saker är absolut inga krav! Jag vill hellre ha en fräsch orörd bil än en hobbymekad långmilare. Jag har tittat på till exmepel saab 9-3, volvo s40, Mercedes Cklass och liknande. Jag tycker att det är svårt att hitta en halvstor bil som är fräsch och inte har gått långt eller är sönderskruvad som ligger bra till i pris. Vad tycker ni? Ge mej gärna förslag på sjyssta bilar.! Alla tankar och förslag är välkomna Ha det gött!



Svar på inlägget: Köpråd: Halvstor Halvbillig sommarbil



Har du tittat på Mercedes A-klass? Kunde ställa en 60" plattskärm (med fot, i sin kartong) i en sådan bil med enbart fällt baksäte, ett elpiano kan inte vara större? Behöver du mer utrymme fanns det som tillval att höger säte fram är fäll och urtagbart; baksätet är alltså alltid fäll och urtagbart och detta omfattar även passagerarstolen fram med rätt utrustning. Inte halvstor dock utan endast 3.5m kort vilket är mycket mindre än en Nissan Micra (3.8-3.9m), men trots det lastar den som sagt rejält och har samma betyg i krocktester som stora bilar tack vare en lite speciell konstruktion. A-klass hade på sin tid fyra stjärnor av fem i Euro Ncaps test, samma betyg som Volvo V70, och aktivt antisladdsystem som standard. Dessutom sitter man högt, lite som i en stadsjeep, med alldeles utmärkt sikt. Finns för övrigt med ett tillbehör i form av en stor taklucka som täcker hela taket, härligt! Nackdelarna: Värdelös väghållning, Inte samma kvalitétskänsla som Mercedes dyrare modeller, rostkänslig och en del dyra reparationer: Startmotor/generator är dyra att byta och det var vanligt att styrenheten till lmm gick sönder vilket är svindyrt att laga: Dock är i princip alla dessa bytta till förbättrade versioner av just denna anledningen. Så länge du inte älskar att ge fullt längs kurvig landsväg mellan jobb och hem tror jag det är en bil som hade passat dig.


Som du säger så är ju Saab 93 billig nu för tiden, och eftersom det är kombisedan, (hatchback?) så har man rejält med utrymme. Sen går dom ju gött a Inge väghållningsmonster direkt, och baksätet är väl itne gigantiskt. Annars som jag förståt det är 95 sedan typ världens mest svårsålda bil:P Nä men, typ, så dem borda man ju kunna få billigt. Nackdelen med å köpa en Saab är ju just de dära när man vill sälja den... nu verkar ju saab kanske överleva nått år till iaf, men folk är ju ändå rätt feg av sig. Köper du en 93 Aero får du 205hk och all utrustning du behöver;) Skinnsäten, elstolar med minne m.m. Dock ska du inte göra som jag utan isf köpa en -01 eller nyare. För då får du de lite fränare kjolarna och viggen säten=) Och antispinn å sån skit. Åsso ska man kolla att man har bytt olja med bra intervaller då T7 är känsliga på det, och att vevhusvent är av senaste modell, nr 6 tro ja ska va senaste? Fördelen med Aero är även att det sitter mitshu turbo agg på dom, och inte Garret som sitter på 185hk, dem har nämligen en förmåga att rasa efter ca 15 000mil.


Tack för alla svar! Aklass är säkert en jättebra bil, men tyvärr tycker jag att den är jätteful. Jag önskar att jag inte tyckte det med tanke på att bilarna ligger så bra i pris och är väldigt fräscha. Tyvärr, men tack så mycket för förslaget, rent specifikationsmässigt så är det ju en ganska perfekt bil! Jag har tittat en hel del på 9-3orna, framför allt 2,0t, motorstorleken räcker för min del. Det går ju att hitta dem med mycket utrustning också.. Det skiljer ju dock väldigt lite i pris mellan modellerna i inköp, hur mycket kan det tänkas skilja sig i bränsleförbrukning och försäkringspengar? Jag kan tänka mig att en aero är betydligt dyrare bil att äga? Om det är möjligt så skulle jag gärna ha en manuell låda, finns det för aero över huvud taget? Detta är dock inget krav. Kan tänka mig att aeromodellerna generellt sett är ganska rejält buskörda, men med tanke på hur många som är till salu så lär det ju gå att hitta någon som är fräsch..


Ja du försäkring va ju en bra fråga.. Bilen står på min far så kan inte ge dig ett bra svar:P Bränsle drar dem ju inge mer, är ju samma motor men annan turbo. Sen är alla 93 2,0t utom dieseln;) Men som sagt, är turbon inte bytt på en 185hk kan du räkna med att få göra det själv. Är nån oskriven saab regel att dom rasar mellan 15000-20000mil som jag fattat det. Å jo dom flesta Aero är väl manuell? Iaf 93, 95 Aero är nog mer vanlig som automat. Sen jo, du ska nog hitta en original, dom är nog lugnast körda med. Om inte annat kan du få köpa min? Men måste fixa lite små skit först:P Nu är jag ju partisk, men du får sjuuukt mycket bil för pengarna om man köper en 93 Aero. Absolut inte bäst på nått, men för typ 40k får du en bil från -00 -02 på 205hk, fullutrustad med typ allt utom gps, som enligt mitt tycke ser riktigt bra ut från rätt vinkel;) och dom går faktiskt riktigt gött, än om väghållningen inte är prisbelönt.. Sen så ja, det finns bättre bilar helt klart. Men för att få samma utrustning m.m. så äre äldre alternativt dyrare som gäller. Det är iaf min åsikt om 93, sen kan jag inte uttala mig om andra bilar så jag inte ägt några, utom en 740 då, och dom är ju både rymilga å billiga, men kanske inget man suktar efter direkt:P


http://www.blocket.se/lund/SAAB_9_3_SS_ . =4&w=3 Där hade du ju en nyare 93, dock har dem ju inte samma lastnings kapacitet. Sen brukar dem vara dyrare när dem gått såpass "lite" men ja:P



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka