KÖPRÅD: Audi A6/A4 2.0TDI - max 5år gamal Manuel (endast Sedan och FWD)

Hej! Är kluven i min fråga ang köp i höst. Har egentligen redan råd att införskaffa en men vill skaffa mig budget utöver de så man har in case of shit happens pengar. Då är min fråga jag ställer mig om och om igen ett problem. Frågan lyder: Vilken skall jag välja. Har kollat runt en hel del på blocket för att skaffa mig en uppfattning om priser på dem. A6 verkar ligga kring 150-200k A4 verkar ligga kring 120-170k Personligen tycker jag att A6:an är snyggast. A4 är det verkligen inte fel på, men det känns lite... mer ungdomlig, och det är kanske inte riktigt det jag söker, men jag är inte säker än. det är ju därför jag ber om beslutsamhets hjälp här. har erfarenhet av A6 (C5-nuvarande bil) och är mycket nöjd med komforten. Då är frågan Vad får jag i A6:an som jag inte får i A4:an? det skiljer ju ca 20-30k i snitt mellan bilarna. Sökte lite på Google om "C6" modell och kunde bara hitta 6växlade lådor som alternativ, är båda 2.0TDI bilarna 6växlade? - så har jag tolkat det. Men mer skillnad har jag inte hittat, dock bara skummat lite lätt i brochyer här o där på nätet. Hjälp mig om ni vill. Mvh Jesper N.A



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Audi A6/A4 2.0TDI - max 5år gamal Manuel (endast Sedan och FWD)



Jag hade köpt en Audi A6 tror jag, det är en i förhållande till storleken (Nästan fem meter...) trång bil men ändå jämfört med vanliga bilar rymlig bil. Dessutom har den en annan komfort än A4, och ligger "tyngre" (Vilket du uppfattar som stabilare) på vägen. Sedan är A4 B7 i princip en ansiktslyft B6 det vill säga en modell som kom 2000, A6 är markant nyare och det märks överallt; Tex. i att en A6 har MMI, det vill säga en skärm du styr bilens funktioner ifrån. Just att A4 känns gammal tror jag innebär att en A6 behåller sitt värde bättre. Men framför allt, vad får du om du väljer en A4? En äldre, mindre modern och betydligt trängre bil som är lika framtung och sävlig att köra som en A6. Du får nog ge lite mer för en A6, men jag tror du får igen åtminstone en del av summan och du får framför allt en mycket fräschare bil.


tja modell år på bilarna jag kollar på är motsvarande. Men jag håller med dig: A6:an tycker jag verkar vara en bil mer för mig. Men om jag inte minns fel, är det inte en facelift på A6:an fr o m 2008? vad är skillnaden (om du kan svara på det) mellan -2007 och 2008+ för jag siktar på 2007 (kan sträcka mig till en 2006 om få miltal) eller uppåt.


Lite skillnader utseendemässigt vet jag att det blev, bland annat nya baklysen på sedan. Men annars har jag ingen koll tyvärr, har dock brukat jag vet inte hur många A6 både med och utan facelift som hyrbilar utan att märka några enorma skillnader så jag antar att det är som på de flesta bilar; Barnsjukdomarna är fixade och vissa detaljer förbättrade.


Har du råd så se till att köpa en med nya commonrailen, mycket snålare och piggare än pump düsen. När den kom vet jag inte säkert, runt -08 tror jag...


Jag kan gå in och fråga på Audi i mina hemtrakter om det. men så vitt jag vet (har kollat) via fråga på annat fordon så är bränsleförbrukningssiffrorna samma på 08/09 som 06/07 2009 kom 2.0 TDI E 136 Hk 5,3dl / mil blandat 4,3 landsväg ~250k 2008 140hk 6,3dl blandat 4,9 landsväg ~220k 2006 140hk 6,1dl blandat 4,9 landsväg ~160k det är ju en del prisskillnad. dock är ju nyare mindre miltal med. inte att förakta. men skillnaden mellan låt oss säga en 2007 för ca 200k och 2009 på ca 250k är ju Oerhörd i pengar är det vart 50000kr mer för att få en 0.6dl / mil skillnad? om vi räknar på 15kr / liter på Dieseln så kommer jag behöva köra i 2000L innan det lönar sig och en fråga till, hur mycket kan jag sänka förbrukningen på den gamla motorn med eco programvara? företagen säger upp till 10%-15% induviduellt från bil till bil såklart.


Jag kikar också på ny Audi men även andra bilar. Dock ligger en A6 eller A4(B8) närmast till hands. Kör just nu en B7 jag är jävligt nöjd med egentligen. Inte ett fel hitills. Men jag har vuxit ur den och skulle vilja ha större och nyare eller så kommer jag modda min b7 med ny stereo, devileyes, takbox med mera. Jag vill framförallt ha färgskärmen och den kom inte förrän 2009(facelift då har jag för mig) vad jag vet. Det finns äldre bilar med färgskärm men jag tror de har tillvalet MMi high. Men hur som helst från 09 är mmi basic färgskärm standard. Överlag är det dock svårt att hitta välutrustade exemplar av både a6 och framförallt a4 från 2009 och framåt till en vettig peng. Känns som audi hade bättre utrustningspaket förut som tjänstebilsförarna hade råd att slänga på. Finns drösvis med standard + proline o knappt något mer. Trist. Tror även skatten är lägre på 09, framförallt tdie förståss men även 2.0. Småpotatis i sammanhänget kanske.


Jag har tänkt att kolla lite på KVD. där säljs det tjänstebilar i "mängder" bla Audi, och de är fullutrustade till mestadels, dock är de flesta Automat men 2.0TDI. där kanske du kan få till en vettig peng på en sån bil du söker. dock lär de ju ha gått 10tusen + mil men det kanske det kan vara värt? Oftast full servade. ! tips i alla fall http://www.blocket.se/alvsborg/Audi_A6_ . 15&w=2 denna looken är jag ute efter, tycker den är grymt snygg. dock inte den färgen. M-Grå eller Röd.


Var väldigt försiktig om du köper en bil av KVD, det finns guldkorn i höstacken men det är alldeles för ofta exemplar som aldrig blivit "älskade" om du förstår vad jag menar. Visst är serviceboken (Oftast) fullstämplad men det betyder inte allt på en bil som plågats av anställda som skiter hur jobbets bil mår. "Kan praktikanten låna Audin till Ica och handla fika? Visst!" Och sedan blir det varvstopp i en mil, eller så plågar förmånstagaren själv bilen. Nu säger jag inte att alla behandlar sina företagsbilar så, men många av de bilar KVD säljer hör garanterat till denna kategorin och priserna skiljer sig sällan så mycket från vad en fin, privatägd, älskad bil hade kostat så jag chansat om KVD-bilen inte är något särskilt (Eller väldigt billig).


LÄS www.autopower.se ang. KVD och även andra bilhandlare






oj tack för förvarningar!


Nu har jag kikat lite till på info om bilarnas årskostnad. Jag räknade att man kanske kör 2000mil per år. skatt: 136hk = 2137kr : förbruk landsväg: 4.3l /100km skatt: 140hk = 3917kr : förbruk landsväg: 4,9l /100km skillnad på Eco motorn på 136hk >2009 och vanliga 140hk motorn <2009 är ca 3500kr / år MINA beräkningar har endast underlag av vad bilarna förbrukar enl. tillverkaren. tar upp detta då jag beräknar på vad som är mest lönsamt att köpa osv. men här är lite info för de som är intresserade.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka