Köpråd - Kombi med lite kraft i, 2000+.

Hej Garaget-folk! Är ute efter en kombi som bruksbil som ska köras ca 1500 mil om året. Ett krav är att bilen ska vara tillverkad år 2000 eller senare och ska kunna erbjuda lite puder under motorhuven. Bekvämlighet är ett stort plus och jag sätter värde på komfort framför sportighet även om jag accepterar rekommendationer inom båda kategorier. Givetvis så vill jag att bilen inte ska vara ökänd för problem och kosta skjortan i reparationer. Jag räknar med en reparationsbudget på 5-8000 kronor om året som absolut max. Jag siktar på ca 60-70000 kronors pris, men det är inga större hinder att trissa upp den gränsen något om rätt bil dyker upp. De bilar som jag kollar på just nu är följande:Volvo V70 T5 BMW 330i Audi A6 2.7T Något speciellt att säga om någon av dessa modeller från tidigt 2000-tal? Kanske finns det några modeller som jag har missat som kan rekommenderas? Jag är i stort sett oberoende av märke, men är inte ute efter att köpa Saab. Inget ont om Saab, det är fina och bekväma bilar, men jag trivs inte i kupén av den enkla anledningen att jag inte gillar deras design inne i bilen. Det är något högst personligt och jag vill inte höra någon debatt angående detta i tråden. Det gäller givetvis inte bara Saab, men jag har kört nyare Saab'ar och helt enkelt inte trivts och därför tagit detta beslut.



Svar på inlägget: Köpråd - Kombi med lite kraft i, 2000+.



Kollat på mercedes? Typ den här? http://www.blocket.se/malmo/Mercedes_Be . 22&w=2 Vi snackar komfort, och vettigt med pulver för en bra peng.


Sedär, det var en intressant bil att kolla på. Hur mycket dricker den där V8'an? Lite trist med automatare, men inget hinder. Föredrar ju dock manuell låda.


Läste nåt om att långkörning (Eller ja, motorväg) Ligger den på 0,8-1,0 liter milen.


Jag får upp en SAAB 9-5 Kombi i skallen... vore den något kanske? http://www.blocket.se/lund?q=SAAB+& . &md=th


Jag trivs som sagt inte i Saab-kupén. Lite tråkigt, för om man tittar på följande bil så är den högst intressant innan man tittar inuti den:http://www.blocket.se/lund/Saab_9_5_AER . 10&w=1 Den är snygg på utsidan och har en del kraft att ge men inredningen ser minst sagt platt och tråkig ut i mina ögon. Nej, jag tror tyvärr att jag måste stå över Saab.


Mondeo ST220 är ett bra alternativ trots lite mindre kraft än de tidigare länkade bilarna. Riktigt rolig att köra, driftsäker och snygg. http://www.blocket.se/stockholm/Ford_mo . 15&w=3


Då kravet främst ligger på komfort tycker jag Mercedes är det du ska leta efter. Ford är ju rent vansinne. Syrran har en E-klass, bästa bilen jag kört tror jag. Riktigt bekväm och förvånansvärt pigg för att bara ha en 2,4 liters 4:a. Viktigaste är att hitta ett rostfritt exemplar, och sen rostskyddsbehandla.


Helt riktigt, vad jag som inte läste ditt första inlägg ordentligt. Sorry 'bout that.


Hehe, no worries. Som sagt, fin bil utanpå och väldigt trevlig att köra, men det är framför allt instrumentbrädan som inte fungerar för mig. Smaken är som baken.






Mercedes är underbara bilar, men de årsmodeller TS kan tänkas vara intresserad av är tyvärr inte bra; De är enormt rostkänsliga och elektroniken är mycket förtjust i att krångla och mycket kräver verkstadsbesök: En tänd motorlampa försvinner exempelvis inte av sig själv bara för att problemet åtgärdas utan kräver besök hos auktoriserad verkstad (Eller person som har motsvarande utrustning...) Lägger nog rösten på en BMW 330i, dels för att det är en rolig bil med en av mina absoluta favoritmotorer under huven men framför allt för att jag vet att det är en enormt bra bil: Min far har kört 60.000mil delat på två sexcylindriga E46 utan problem. Kvalité! Angående de andra valen är riskerar en 2.7t att bli väldigt dyr att reparera om jag inte minns fel, samtidigt som den dricker en del. Volvo V70 är snygg, trevlig och inte ett dugg sportig. Kan krångla en del, många av min fars 60.000mil ovan var tänkta att köras i en V70 2.4t. Men efter att ha kört tre gånger så långt i hyrbilar från verkstaden som han körde med måndagsexemplaret byttes den mot en 325i... E46 är inte problemfri, den har vissa svaga punkter man skall kontrollera att de inte rostat (Huv och baklucka) och när du slitit ut en spindelled sitter det tyvärr som så att du inte kan byta enbart denna led utan måste byta hela länkarmen (tom facelift 2001). Detta är förstås dyrare än att enbart byta själva leden. Finns förstås lite mer att se upp med, om du läser begagnatguiden på www.autopower.se så står det där, men generellt är E46 en pålitlig bil med nöjda ägare. Lycka till!


Vet inget om Volvon eller BMWn men A6an är en rätt trevlig bil, om än ingen raket. Framvagnen är kass men vid det här laget borde de flesta objekten fått merparten av länkarmar o spindelleder utbytta den naturliga vägen. Andra vanliga fel är läck i packboxen till flänsen i bakaxel och växellåda, sekundärluftpump som ger upp, fönsterstyrningar som går sönder så rutan fastnar på vägen upp, bakrutetorkare/spolare som beckar ihop på Avanten, automatlådan om du kikar på en sån ska växla silkeslent annars hoppa över det exet. Recarosätena är riktigt sköna om du hittar ngn sån. Bose stereon mkt bra likaså för en 00a I övrigt är det ju rätt tunga bilar så dom drar sin beskärda del av lager, drivknutar, bromsar etc men slitdelar kommer man aldrig undan och det finns till hyfsade priser på div reservdelsfirmor.... Beroende på miltalen borde du kunna välja på 4.2 eller 2.7. Nackdelen med 2.7 är väl att det blir svindyrt om turbosarna rasar men det är inte spec vanligt vad jag sett på div forum. En fördel är att du kan få den med man låda om du hellre vill ha det. Den finns även utan 4WD. En estetisk fördel med 4.2 är att den är lite bredare, har en annan huv och lite såna smågrejer. Förbrukningsmässigt är dom nog rätt lika. Min A8 4.2 32V drog en liter i bästa fall. Aldrig mindre. S6an med 4.2 40V snittade 1.1 landsväg


Men i övrigt är den bra?


LOL ja det såg kanske lite negativt ut men tror inte A6an är sämre än ngn annan motsvarande bil. Däremot vill jag påstå att komfort och upplevd byggkvalitet är mycket bättre än genomsnittsbilen och även betydligt nyare bilar. Smågrejer är det ju alltid på gamla bilar och förutom automatlådan så är det inga svindyra grejer att fixa. Jag skulle personligen inte dra mig för att köpa en C5a igen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka