Köpråd: Beslutsångest mellan ekonomisk glidare och rolig bil

Tjoho. Sitter här med beslutsångest. Går i tankarna om att byta bil (kör idag en A3 1.8T -98) men vet inte riktigt vad jag vill. Det ska antingen bli en ekonomisk glidarbil, isåfall diesel gärna automat, eller som rubriken lyder en lite roligare bil att ha på sommarn sen köra en skrot på vintern. Då soppan bara stiger i pris känns det nästan som att det är läge att köpa en lekbil nu för vem vet vad soppan ligger på om ett par år? Vad rekomenderar ni? Antar att dom flesta av er kommer säga lekbil men jag försöker se det såhär. Kör ca 1500-2000 mil/år ganska jämt fördelat över året. Jobbet ligger ca 25km bort och jag försöker samåka så mkt som möjligt (stor arbetsplats där min firma har ca 300 anställda, merparten från samma ort som jag dock jobbar några skift andra dagtid andra 12timmars) Egenskaper om ni skulle rekomendera bilar? Önskbara spec "glidarbil" Tyst, ekonomisk, skön att åka och inte alltför jävla tråkig (jag anser inte volvo och saab etc som tråkiga). Maxgräns 120.000 Bilar jag kollat lite på är S60 diesel, Saab 9-3 SC diesel och lite andra åt det hållet. Önskbara spec rolig bil: Vänsterstyrd är ett krav, bra effekt (2-300 hk), gärna RWD, inte för söndermekad (lite kan vara bytt iaf), gärna ett gott ljud från rören Tänkte en maxgräns på 200.000 om det skulle bli en sånhär. Bilar jag kollat lite på är 350z (kompisen har en och jag gillar dom skarpt), Civic Type R, s14 och lite så. Jävligt konstig beslutsångest jag har va? Har fast jobb med ca 17k efter skatt så lån är inget större problem. Om man skulle räkna lite på det var hamnar man ekonomisk per år helårs vs säsong? Eftersom en lekbil bara går på sommarn sparar man ju lite på vintern om man kör en liten starlet eller ngt. Lekbilen ställs av på vintern och då sparar man lite på försäkringen va? Den lär ju vara ganska hög annars gissar jag. Tips tankar idéer?



Svar på inlägget: Köpråd: Beslutsångest mellan ekonomisk glidare och rolig bil



Jag köpte nyligen en Seat Leon 1.8TSi Med Linea R paket och är helnöjd. 160 HK pigg ändå tycker jag Billig i försäkring 247 kr /mån Skatt ca 1100/år drar 0.8 blandad körning Mycke bil för pengarna


Vad som är roligt är ju mycket personligt, men ett alternativ som möter ganska många av dina krav är en mindre BMW diesel. Typ 320d eller 118d. Den kan man ha roligt med på sommaren också. Tror man behöver ha ganska ruttna bilar för att de ska vara billigare att ha två. Två bilar=dubbla problem. Automatarna blev snåla runt -08 och de brukar gå för från runt 200tusen, så en manuell kanske kan vara ett alternativ då. De har rätt mycket effekt, mellan 149-177hk (ganska fint för en 2L-diesel) och drar mellan 0,44-0,56. Dessutom blir värdeminskningen/mil relativt låg. Det som kan vara lite dyrare är försäkring. Rolig att köra och bekväm på långfärd.


skulle jag vara du så skulle jag kolla efter en honda s2000 eller nsx de är fina bilar de


Jag skulle kombinerat båda, för jag kan inte förstå varför folk är beredda att köra en skitbil under den årstid en stadig, säker bil behövs som mest. Du verkar ha 200.000:- att leka med, det räcker till en riktigt rolig dieselbil! BMW gör som någon skrev ovan roliga dieselmotorer som faktiskt har lite villig "bensinmotor"-karaktär kvar. Men köp inte någon 4a (I 3/5-serien syftar jag på här), sexan dricker inte mycket mer och är en helt annan motor på alla plan. För 200´ kan du hitta en tidig 535d, då har du lyxbilskomfort, sportbilsprestanda och VW Polo-förbrukning. Vettigare är nog en nyare 3-serie med din budget, sök efter 325d (197hp) och 330d (231/235hp) så har du en rolig och ekonomisk motor. Alternativet kan vara att gå ner till 1-serien, där bara 4or finns att välja, och 123d. Då har du en av marknadens roligaste busbilar (1-serie, helst coupé) med en stark dubbelturbo-fyra under huven. http://www.blocket.se/alvsborg/BMW_123_ . 20&w=3 Och en sådan klarar sig på en halv liter per mil blandad körning! Du märkte att jag enbart räknade upp BMW´s? Det beror på att jag egentligen inte gillar dieselmotorer alls, men folket från Bayern anses i mångas ögon göra de bästa dieselmotorerna och jag håller med. Just ekonomin i kombination med att de är varvvilliga och pigga gör att jag faktiskt kan tänka mig en sådan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka