Köpråd: Nissan S14 VS Nissan Skyline R34 som drifting bil

Tjenare Ska börja drifta snart, men jag vet inte vilken bil jag ska ha. Två bilar jag har funderat på är s14 och r34. vet inte varför jag är vilse bland valet, då jag tycker om r34 mer men jag tror jag skräms av högerstyrningen? men jag vet inte. Så jag vill få för och nackdelar med dessa bilar. och jag har sett att många har skyline motorer i sina s14, är motorerna i s14 inte driftsäkra eller? (förutsatt att de mesta är bytt i motorn) Tacksam för svar Edit: hur är smidigheterna mellan dessa bilar? är s14 mycket smidigare när man tex driftar eller är det inte så stor skillnad?



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan S14 VS Nissan Skyline R34 som drifting bil



Prova snacka med någon som kör drifting med dessa modeller. Finns ju bra många killar här som gör det . Annars har du ju S13 .


Joo ja hoppas att jag får lite svar av driftare ... joo s13 är en fin bil men jag gillar s14 mer


www.drft.se - Sveriges största driftingforum. Att folk byter till skylinemotor beror bland annat att de har fler cylindrar, bättre vrid, mer hållbara växellådor etc. En SR20DET (som sitter i nissan s14 original) kräver vanligtvis en hel del modifieringar om man vill kunna köra en hel säsong "hardcore dirfting" utan att stöta på problem. Höjjer man effekten så löper man även stor risk att lådan ger upp. Vissa kör flera säsonger utan lådras, vi sköt 3-4 lådor förra året t.ex i vår S14 så i år blir det sek-låda från Tractive. Köper du en Skyline så får du sitta på höger sida, S14 kan du köper billigt högerstyrt från england/japan eller vänsterstyrt i sverige.


okej tack för svar. vet du hur det är att drifta med högerstyrda bilar? är det något minus?


Du får sitta på "fel" sida och växla med "fel" hand, bilen i sig är ju densamma som de vänsterstyrda. Bortsett då från att viss utrustning etc kan skilja sig åt mellan en europasåld eller japansåld. När det gäller S14 så kostar dom ju dock mer om man vill ha en rättstyrd, räkna med 2-3-4 gånger mer beroende på vilken typ av s14 (utrustning/modifieringar) du letar efter.


joo de är ju klart men man vänjer sig tror jag... men finns det några "problem" som man stör sig på när det gäller högerstyrda bilar?


Luckan till McDriven är på fel sida Annars är det inga problem.. det är en vanesak, du har ju lärt dej köra på vänster sida så varför inte kunna lära sej höger?


haha man får backa då jaa precis, känns bra lutar åt en r34... men vill bara veta smidigheterna mellan bilarna nu. vet du hur skylinens 4hjulsdrift fungerar? Hjulen fram börjar driva när bak spinner, eller? hur är det då när dem med r34:or står still och spinner? eller när man driftar?


GTT är RWD






okej tack



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka