Köpråd: Importerad Volvo C70

Kollar runt lite på c70 ( 98-00) Alla står där privatimport på, såldes inte modellen i sverige? Vad ska man tänka på när det är import ? http://www.blocket.se/helsingborg/Volvo . 11&w=2 Funderar lite på den. Sen i en annons såg jag M- testad. Vad innebär det ? Annonsen där det står:http://www.blocket.se/malmo/Volvo_c70_t . 11&w=2 Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Importerad Volvo C70



I Italien såldes C70 med 2.0t-motor eftersom det var lite speciella miljökrav i Italien. Så vitt jag vet såldes inte detta motoralternativ i Sverige. Många påstår att 2.0-motorn är väldigt tråkig. Själv har jag en 2.4t och det funkar bra. Generellt att tänka på med import är nog att historiken stämmer så att mätaren inte varit skruvad osv. Saknas dokumentation eller inte är komplett så ska man vara extra försiktig. Kolla ratt, spak, stol, pedalgummi och bedöm om det är rimligt slitage. Annars är det väl just att undvika 2.0:an som är mitt tips. Specifika fel på C70 som är vanliga: Rutor som inte sluter tätt, upp i motorvägsfart och lyssna efter brus. Krångligt att fixa själv. Förarstolen sliten på yttersidan av ryggstödet då man ofta glider ner där. Framvagnsslitage, inget som är utmärkande för C70, men däremot för Volvo. Jag har haft en del strul med antennringen på min bil. Den är bytt 2 gånger på 6000 mil, verkar vara ett allmänt volvo-fel. M-testad betyder att bilen har genomgått Motormännens bilkonditionstest: http://www.motormannen.se/medlem/m-tjan . index.html Hittar du en bil som _nyligen_ gått igenom ett sånt test så har du en utmärkt bild av vilket skick bilen är i. Deras test är väldigt omfattande, mycket mer än bilprovningens. Lycka till med sökandet. Det är en mycket trevlig bil tycker jag.


Den jag ska åka kolla på imorgon är den jag länkade längst ner. Dock 2.0t men den är chippad t5 till 280 hk så den borde ju röra på sig om dom tidigare klagat på 2.0t som slö? Tack för en väldigt bra beskrivning.


Speciellt för c70 enligt min erfarenhet är tätning framrutor, sidorna blir blästrade av sten, bältesrullens funktion, glapp ryggstöd. Utöver det hade jag kollat så inte dämparna blivit mjuka, motorn inte tickar kraftigt. Lacken och motorrummet säger också en del om hur bilen blivit skött!!


Tjena, ska åka kolla på den andra länken i första inlägget imorgon. Jag tycker det är en väldigt fin bil för dom pengarna, den är chippad också.. Dock säger alla att 2,0t motorn är jävligt klen.. Men är det verkligen så j-vla stor skillnad på 2,0 T5 motorn och 2,3 t5 motorn ( som är den svenska) ? Sen är den chippad til 280 hk? Är det svårt få tag på reservdelar till 2,0 liters motorn? Snälla hjälp mig !


Ca 280 häst får man om man "chippar" 2,3 T5, något mindre för 2,0. Sen skiljer det inte mycket i pris, kanske lika bra o ta en 2,3 direkt så slipper man ångra sig senare. Reservdelar är samma till 2,0. Det enda som skiljer dem åt är vevpartiet vad jag läst.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka