Köpråd Saab 9-5 06/07

Är ute efter en Saab 9-5 fel och brister? Ska och kolla på dom här 2 nästa vecka http://www.blocket.se/kalix/Saab_9_5_Li . 14&w=0 http://www.blocket.se/kalix/Saab_9_5_Li . 14&w=0 eller e det mer värt och bättre att gå på en sådan här? http://www.blocket.se/kalix/Saab_9_5_Li . 14&w=0



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-5 06/07



Jag tycker du skall köpa den äldre 9-5an, så länge du håller dig till faceliften som kom 2002. Dessutom skall du för att undvika problemen med oilsludge köpa en bil nyare än 2003 om jag inte minns fel, däremot ser jag ingen som helst nytta med att köpa en 9-5 nyare än så: Det är samma bil som de äldre. När du kan köpa samma Saab för halva priset tycker jag du skall göra så, och har du 150.000:- att lägga finns det betydligt bättre bilar att köpa än en 90-tals Saab.


Japp, nyare än 2003, alltså från och med 2004. Jag hade definitivt satsat på en BioPower. Svängde precis förbi macken, E85 för 9.19kr/l. Kör själv en 9-3 BioPower -08, mycket nöjd. Kolla in http://www.wallentin.be/SAAB/index.html för mängder med info om 9-5.


Finns det nå fel och brister som jag ska titta på dom här 2 bilarna? Det e så att det är min fabror som ska ha en bil, den får kosta max 150000:- och det ska vara en 9-5, enda kraven


De två övre är så pass nya (nyare än -04) att de inte omfattas av oilsludge-problemet beskrivet i tidigare postad länk. 03:an finns risk för detta, undvik! Annars är det bara att kolla på sådana punkter man kollar på alla bilar. Slå ett extra öga på hur slitningen på bakdäcken ser ut. Det är vanligt att bakre stötdämpare och bakvagnsbussningar tar stryk på speciellt kombin, och det brukar kunna synas genom att bakdäcken slits ojämnt på insidan eller utsidan. Bussningarna kostar ca 5-6k att byta på verkstad.


vad är det för oilsludge-probleme ni pratar om


Nu blir jag nästan lite lätt irriterad på dig Läs den här posten, klicka på länken, läs länken. Den kanske bästa redogörelsen på svenska för fenomenet oilsludge och Saab hittar du dessutom här: http://www.mitt-eget.com/saab/informati . l#bakgrund Den låg som nummer på två Google på en sökning på "oilsludge saab".


Var inne och läst, och jag hade nog hört om det där felet. Visste bara inte att det hette så



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka