Köpråd; Volvo V70 D5 - Automat, långmilare

Har tänkt att köpa en V70 D5... dom flesta som jag har pengar till att köpa har ganska många mil på mätaren... 35-50 tusen nånting, känns som jag vill ha en automat då det är bekvämt på många sätt. Har fått klart för mig att årgångarna jag har råd att köpa är 02-04, sen drar det iväg även om den gått ganska långt. Några tips på vad man ska akta sig för när det gäller V70 D5 Automat... eller vad man ska tänka på osv osv med tanke på många mil. Vissa säger att dom går hur långt som helst utan större problem.. andra säger att man ska helt klart akta sig för sånna som gått över 35 och med automatlåda dessutom.. Vad tror ni.. ?



Svar på inlägget: Köpråd; Volvo V70 D5 - Automat, långmilare



Jag säger såhär att en volvo med Automat som gått långt ska man fråga om det finns dokumentation/kvitton på ifall automatlådan är servad. Det ingår nämligen inte i serviceprogrammet att serva automatlådan på Volvos bilar, vilket är väldigt synd. Oljan behöver bytas som på alla andra automatlådor då den blir sliten och bränd efter ett tag. Någon sticka brukar inte finnas för att kolla nivå/kvalitet på vätskan. Så om lådan inte är servad på en bil som gått 25-30tusen mil eller mer så skulle jag avråda från köp, särskillt om bilen har dragkrok. Den bör servas var 10tusen mil.


Japp! Automaten är inte outslitlig! Har själv haft många långmilare automat! Vid det miltalet SKA lådan varit bytt! Annars inget köp! De håller vid "normal" körning på nyare V70 upp mot 45-50000 mil. Sen är det tack och adjö för lådan. Edit: Kolla även eller var beredd på att generator ger upp vid dessa miltal. Vet inget om dieselpump då jag inte haft problem med dessa.


Har förstått att automat-lådorna är känsligare.. många skriver allt dom gjort på själva motorn.. kanske rent av bytt motorn.. men inget skrivs om lådan.. Finns några som gått som taxi på blocket just nu.. tror dom gått över 50 tusen, känns fel att köpa en sån då jag själv kanske vill köra den minst 10 tusen utan att få en massa dyra problem med den. Antar att en låda till V70 D5 kostar en 5-8 tusen eller nåt.. automatlåda alltså i bra skick. Bäst skulle vara att hitta en som gått max 35 och med full servicebok samt noteringar om vad som är gjort/bytt på bilen.. så man vet..


Som tidigare sagts. Automaten klarar inte dessa mil (40-50). Byte. Laddning, servopump vet jag har fallerat också av egen erfarenhet som Fd bilhandlare. Kör själv en MB w124 diesel till vardags, automat men till och med den "outslitliga" lådan är bytt då bil rullat 48600 mil... Tidvis med husvagn!


Som sagt det är nog inte lådan som bara tar slut utan man behöver nog hoppa över att serva den för att den ska slitas ut eller gå sönder. Volvo kanske tänkte att deras bilar bara ska hålla i 20000mil när de utformade serviceprogrammen (inte vet jag) men servar man en låda var 10000mil som man egentligen ska så borde den hålla minst lika länge som en manuell.


Jag har möjligen fått tag på en V70 D5 Automat -04, 36000 mil har den gått, nyligen servad åxå, både motor och låda, verkar vara en bra bil, den tar ingen olja heller..... sköter man bara service så tror jag den har många mil kvar.. Får se om jag ska köpa den eller inte..


Jag har lagt märke till en annan grej som jag inte visste, Inredningen skiljer mycket mellan V70 -04 och S80 -04 ganska mycket, trodde faktiskt att V70 var lika som S80 bara det att V70 är kombimodellen... tex som Volvo 740 och 745... men ack så fel jag hade.. V70 inredningen ser mycket trevligare ut än S80 enligt mig.. Det enda som skiljer bilarna åt är ju igentligen kombi och sedan... så varför inte ha lika inredning i dom.. ?


S60 och V70 ser likadana ut i fram och inredningen. S80 är en lite större bil, t.ex. 3cm bredare. och har ckså ett annat utseende


Jag har sett att S60 och V70 är i stort sett samma bil.. förutom att det skiljer på kombi och sedan..






Har idag köpt en Volvo V70 D5 -04 med Automat Geartronic, den har 36 tusen mil på mätaren och servad som den ska enligt serviceboken...nyligen servad och spolad låda åxå, går fint och växlar kanonbra..finns bilder i mitt galleri.. skitig på bilderna .. kommer nya sen när jag tvättat upp den och snyggat till den lite..


Gammal tråd, men jag frågar ändå:Hur har det gått med D5:an? Har den funkat bra? Jag funderar på att köpa en själv.


Jodå.. den funkar kanonbra, har väl kört 2000 mil sen jag köpte den i April 2011, har renoverat bromsarna bak och om du följt min projekttråd så vet du ju att jag även köpt nya fälgar och däck osv, även Devil Eyes och lite annat smått o gott.. den har funkat bra i vinter och knackat igång utan värmare i nästan -30 grader kallt, ack så skadligt jag vet men var tvungen att ha bilen och hade inget val. Kan rekommenderas att du köper en sån nu då dom sjunkit skapligt i pris, när jag köpte min låg dom runt 58-70tusen för en som gått 30-35... nu kan du hitta en för 35-45 tusen med lite tur...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka