Köpråd: Pigg bil med automat för runt 150 pix som inte är så dyr att hålla

Tja! Tänkte snart köpa en bättre begagnad bil, från -05 eller något nyare. Jag hade en fullutrustad Seat Leon -01 med 180 hk för några år sen, och jag hade absolut kunnat tänka mig en sån igen, men dom börjar kännas lite gamla nu. Hade en V50 efter Seaten och trivdes finfint med den, men önskade mig automat och större motor. Mina tankar har varit hos både Seat, Volvo och Audi på senaste tiden. En Leon faller lite på att det finns ytterst få med automat och att Cupran är så satans dyr att försäkra för mig (27 bast i Sthlm). V50 T5 är ganska törstig och Audin är bara allmänt dyr (främst inköpsmässigt). Så nu undrar jag om ni har några tips på bilar som kan passa mina krav: - EJ japsebil, BMW eller Merca - Får max ha gått 8000 mil. - Måste ha automat (sen om det är i form av DSG eller inte spelar ingen roll). - Ska vara åtminstone 4-dörrars, men helst kombi (om det finns). - Ska vara relativt billig i drift. Får max dricka 0,8 på blandad körning och max 2000 i skatt. - Ska ha relativt stor motor. Från kring 180 hästar och uppåt. - Ska ha relativt mycket utrustning. Dvs inte bara elhissar, elspeglar och AC utan gärna fetaste stereon, navi, taklucka och lite annat skoj. Så vad säger ni? Har ni några tips?



Svar på inlägget: Köpråd: Pigg bil med automat för runt 150 pix som inte är så dyr att hålla



Kanske en Golf Variant 1.4 TSI med DSG? 170hk, tomatlåda. Drar lite bensin, har låg värdeminskning och normala service/däck-kostnader. Honda Accord 2.4 Executive. Har själv en 2.0 automat och tycker att den räcker till. Lådan är 5-växlad och gör den rolig att köra, tvekar aldrig och växlar snabbt. Jag vet inte vad du menar med "japsebil" men Hondan är en bil som går att jämföra med Lexus IS, Audi A4 och BMW 320 tex. Kan vara dyr i försäkring. En Saab 9-3 2.0t kanske kan vara ett alternativ om du inte är så modekänslig när det gäller inredning och reglage.


Kul med ny bil! Golf GTi med fem dörrar är ju alltid ett trevligt alternativ (http://tinyurl.com/44roz96) fast försäkring och soppaåtgång kan kanske springa iväg en smula. Men man får rätt mycket bil för pengarna. Annars, Saab 9-3 kanske? Lite mer som finns på Blocket med dina kriterier http://tinyurl.com/3tw29hw Hoppas du hittar nått kul! Edit: Errh, ja, ungefär vad föregående talare sa, med andra ord


En tjeckis kandidat kanske skulle sitta fint.. närmare bestämt Skoda octavia rs med dsg låda... Har en sådan som tjänstebil, underbart skön bil.. Fullutrustad med b.la. största ljudpaketet(12högtalare) Xenon, 18tums hjul osv osv! Värd varenda krona! 218hk som fyller sin funktion mycket bra



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka