Köpråd: BMW 330/528 eller Impreza?

Hejsan! Skulle behöva lite hjälp med ett val här. Är på jakt efter en ny bil och har kollat lite på bmw 330/528 och Impreza. BMW 330'n är av årsmodell 01, sedan, har gått ca 15.000 mil utan m-paket och med tygstolar. Den är i bra skick och service har blivit skött enligt boken. Den är helt original, priset är 69.000 kr. LÄNK: http://www.blocket.se/malmo/BMW_330i_Se . 14&w=1 BMW 528'n är av årsmodell 00 med m-paket och sportstolar. Den har gått ca 13.000 mil och är svensksåld med 2 tidiga ägare. Priset är ca 75.000 LÄNK: http://www.blocket.se/malmo/Bmw_528__e3 . 14&w=1 Den 3:e och sista är en Impreza GTI -00 med 12.000 mil på mätaren med 3 tidiga ägare. Den är vänsterstyrd, ecu-trimmad, 3" avgas mm. Stora servicen är gjord. Priset är ca 85.000 LÄNK: http://www.blocket.se/kristianstad/Suba . 14&w=1 Vilken av dessa 3 skulle ni satsat på? Behöver lite råd här. Tack. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 330/528 eller Impreza?



Polaren köpte ganska nyligen en 330 kombi -01, grymt skön att åka, ligger som strykjärn på vägen original, går gött, det kan jag säga om den iaf! Dom andra har jag tyvärr ingen uppfattning om.


Du får gärna fylla på med info om vad du är ute efter, impreza och BMW är HELT olika bilar..


En bil, så länge det inte är en entusiastbil man bara kör ibland till exempel, kan inte enbart vara rolig utan måste vara komfortabel med; Gärna välbyggd och trevlig! Jag tycker inte en sådan Impreza du länkar till är roligare än en 330i, däremot är det en bil som känns väldigt billig och som är väldigt påfrestande att köra till vardags. 528i är mindre modern, större och mindre rolig än en 3-serie. Skall du köra långa sträckor, köp en 530i då den är modernare och har roligare motor! Söker du enbart en vardagsbil som är rolig, köp en 330i. Den är lika rolig som alternativet men duger lika bra till nöje som till en resa ner till Spanien, en mycket bekväm bil!


Tackar för ett välformulerat svar. Den enda nackdelen med 330'n i länken enligt mig är att den saknar m-paket och enbart har vanliga tygstolar, då jag gärna hade sett att den hade skinn. Men kanske kan priset och miltalet kompensera det... Tias88:Jag är ute efter en bil som kan ta mig från punkt a till b (självklart), men att den sedan ska vara rolig att köra och ha bra krut under motorn när man vill vara lite extra gasglad. Den får gärna vara sportig och självklart ha bra kvalité på grejerna. Nackdelen med 330'n skrev jag ovan, nackdelen med Subarun är väl att den kan ha gått hårt trots milen + att den är ecutrimmad? Vet inte vad Subarus växellådor har för livstid med trimm...


Personligen tycker jag du skall satsa på 528:an, en i mitt tycke ganska prisvärd bil. Ett bekvämt landsvägslok som räcker till mer än väl som bruksbil.


Är Imprezan välvårdad och ägarna innan vet hur man använder koppligen går den många mil, och den är piggare en vad en 330 är. och vad jag vet så diffar 330 lite dåligt och en bil med över 200 kusar som enhjular är lite tråkig i mina ögon. men som sagt som vardagsbil så låter imprezan mycket och den är stötig.


Imprezan är troligen den roligaste av bilarna att köra inspirerat med. Dock så är den nog den värsta bilen av de tre att leva till vardags med. BMW-bilarna är bekvämare och har betydligt trevligare inredning med bättre kvalitetskänsla. Ingen av BMW-bilarna är ju direkt slö heller! 330:n skulle gå bort för mig om den inte har sportstolar, jag skulle valt E39:an av de där tre.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka