Köpråd: BMW M5 e39

Plånboken börjar bli överfull o jag måste spendera en del slantar på en bil med klass Är gott sugen på en M5 men har ingen erfarenhet från bmw sen tidigare. Har du, har haft, eller bara provkört polarens - SKRIV! Behöver veta allt du vet om dessa monster. Bra, dåligt, barnsjukdomar, generella fel, DIN uppfattning om bilen etc Tacksam för all info på ämnet!



Svar på inlägget: Köpråd: BMW M5 e39



kolla in autopower.se där finns lite allmänt om e39, och ev lite om m5.


Vanos ska vara bytta om det är en 99 övriga ska inte låta. LMM erna har rätt lätt att lägga av utan man märker det fören man sätter dit friska. kopplingen är bra men minsta lilla den slirar förstör man svänghjulet. Dubbelmass svin dyrt!! Elektroniken, sitter mycke i skuffen så kolla så där är tort då det är vanligt att folk byter baklampor och det håller dåligt tätt. AC brukar läcka men väldigt lite går att fylla på. Lång milare över 20 000mil drar olja svåra motorer att renovera 67 tusen för en utbytesblock. Svin dyr försäkring. Det är svårt att hitta en som är frisk då dom har varit skapligt billiga och köpa. När bilen är inköpt så får man en smäre shock vad alting kostar att göra vid och försäkra. Körs en sommar och säljs o-servad till nästa som gasar i några månader. Men får man tag i en frisk som inte har gått över 20000 mil och servad och man har råd med försäkringen så är det den bästa bilen som M-gruppen har byggt.Ska man komma biligare undan så fins 540 man e39 som oxså är trevlig.


gäller det bara 99? inte 00? Har hört olika historier ang Vanos... Försäkring vart lite drygt 750/mån (halv). Men som du säger, milen gör nog en hel del i kombination med servicen. Ingen som har en uppfattning om bensinförbrukning, blandad körning? Skulle själv gissa på 1,5..


farsan har ägt en 525iA sthlmopenedit med M-sport -02 och jag tyckte den var jävligt skön och snygg bilder finns .. är ju ingen M5 men man kan väll säga att de är en mkt billigare version med mindre motor:P http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . ge=1052388


JA 99 Har en Rolls-Royce Vanos som ersattes av sachs vanos senare byttes dom flesta ut på 99 men det kan vara några kvar. Dom låter som diesel motor när man startar dom. tar du det lungt 1,1-1,2 milen 280Km/tim 2,5lit/mil olje förbrukningen 1 lit på 100 mil och det ska vara Castrol Edge 10W-60 225kr/lit och inget annat !!!


Castrol Edge sport 10W-60 ska det vara


får bli en -01 eller -02 för att vara på den säkra sidan då


Det är störe risk att hitta ett bra ex på dom års mod och det syns på priserna okså. :-)


PM:a Rquired Jag har aldrig åkt M5 men bara hört gott om dom. Nackdelen alla nämner som ägt en är försäkringen. Tyvärr.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka