Köpråd Chiptrim till Volvo S70 -99

Tjena! Tänkte höra om det är någon som har någon erfarenhet av det här chiptrimet: http://sv.bsr.se/products/t956/ Kan Ni möjligen isåfall ge mig information om vad jag skall tänka på, alltifrån om jag måste förstärka växellådan eller om det ens blir någon stor skillnad. Helt enkelt om det är värt att köpa det. Sedan också om det ens passar min bil, det står i min registrering att jag har en 99a men att den är utplockad oktober 98. Trimmet står det att det passar till 99-00 års modell. Vore tacksam för hjälp och synpunkter! Mvh Patrik



Svar på inlägget: Köpråd Chiptrim till Volvo S70 -99



det spelar ingen roll när den är uttagen utan det viktiga är vad för modell år det på bilen. har du den gamla motorn med vire eller har du den nya motorn med elektroniskt gasspjäll? chipet i länken passar bara bilar med den nya motorn där 140 och 170 hk är exakt samma motor fast med olika programvaror.


Okej då förstår jag. Jag vet inte om jag har den nya eller gamla motorn och hur tar man reda på det? Jag har 144 hk och inte 140 hk, kan det vara då att jag har vajer med 144 hk och 140 är elektronisk? Tack för svar Christian S!


om du inte vet vilket du har så kanske du ska ta och öppna huven och kolla? då ser du ju ganska enkelt vilken du har för antingen så går det en vire till gasspjället eller också gör det inte det.


Du har tyvärr nog "gamla" 2.5an som även satt i 850n. B5252S. Den går inte att göra mycket med.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka