Köpråd: Rover 214

Tjenna Letar bil till min tjej och har tittat lite på Rover 214 är detta en bra bil? Har hört att det är likadan motor som Honda är det sant? Har även hört att dom har svaga topplock stämmer det? Är det packningen eller själva toppen som brukar gå? Hur kollar man topplocket lättast på en sådan när man tittar på en begagnad bil? Är det svårt att byta kamren eller är det trångt och jävligt? Har letat efter bild på motorn men har inte hittat något:( Är årsmodeller mellan 96-99 jag menar Är grymt tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Rover 214



Nej det är inte en Hondamotor, det är Rovers egen K-motor. En välutvecklad effektiv liten pjäs som tyvärr inte är någon sak man kan misshandla. Är den välskött med service och inte körd för hårt tex kall så klarar den sig lika bra som alla andra. Rätt glykol och rätt mängd är viktigt. Toppen har lösa foder därav största problemet. Just värmeväxlingen när man kör en iskall motor hårt har spräckt toppar. 216 är ju samma motor, men lite starkare, ingen skillnad i övrigt. Snåla är de. Skulle jag köpa en? Ja, för rätt pengar och om jag ser att det är en servad bil med rätt kylarvätska OAT, oftast röd. Men jag skulle hellre lägga lite till och köpa en Honda/Toyota även om Rovern har bättre rostskydd.


Kan väl vara roligt med en lite "udda" bil? Men hur är det med delar & verkstäder? Orkar inte kolla men jag utgår från att Biltema inte direkt har något utbud för denna! En klasskamrat jag hade när jag "läste vidare" för några år sedan hade en som han misshandlade något fruktansvärt! Han skulle köra slut skiten så han kunde köpa en ny bil med tantens medhåll. Ständiga burnouter och ställ här och där. Gick som en klocka i flera år. Märkligt! till slut rasade maskin en morgon på högvarv. Mvh Alex


Biltema har som sagt ingenting, men på Mekonomen finns allt du kan tänkas behöva. Dessutom finns det märkesverkstäder med hög kompetens om det verkligen skulle behövas.


Okej! men det finns inget sett att så man märker direkt om toppen är kass? :S är dom svåra att byta kamrem på? tack för svaren!


Svåra... Det är ju dubbla överliggande kammar etc. Haynesboken ligger på nätet. roverclub-bg.com/index.php_files/manuals/K.../Manual_KSeries.pdf



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka