KÖPRÅD AUDI A6 VW PASSAT Kombi

Hööj. Tänkte dra på mig att köpa en dyrare och nyare bil te sommarn. 50 000 och uppåt te typ 80 000. Har länge funderat på en passat lr audi kombi. Fördelar/nackdelar? Bästa motorn, årsmodell m.m? Diesel, bensin, aut, manuell?? Hjälp och tips tack. Även om andra kombibilar.



Svar på inlägget: KÖPRÅD AUDI A6 VW PASSAT Kombi



A6 är tråkig, känns alldeles för klumpig! En A4 isåfall om du ska ha Audi! Passaten är riktigt mycket bil för pengarna, rikligt grundutrustad med klimatanläggning, kyla i handskfack, elhissar runtom, blablabla + oftast farthållare, färddator osv osv. Samma bil som Audin egentligen, men ligger lite lägre i pris! Det ska vara en kombi, förstår inte meningen med en sedan. Varken snyggt eller praktiskt. Billigare, jo det är väl enda fördelen. Diesel är att föredra om du kör långt, då de ligger ganska snålt. Största dieselmotorn i Passaten för de pengarna du är ute efter är 130 hk. Leta efter en -01 och uppåt, så du får facelift. Du har en förbrukning på runt 0,52 blandad körning, och en hyfsat vridstark bil. Vill du ha en med fyrhjulsdrift, hamnar du lite högre, runt 0,6. MEN, skatten är dyr på dieseln, du ligger runt 6-7000 om året. En 1,8t är att föredra om du inte kör så mycket att det lönar sig med diesel, hyfsad effekt original, dock är morsans ganska törstig! Svår att få att gå någorlunda billigt! Automat eller manuell? Det beror helt på hur du vill ha det själv! Det är bekvämt med automat, och med DSG-lådan växlar du manuellt vid behov, men slipper koppling! Dock lite högre förbrukning och mer som kan krångla.. En del som kan krångla, på min har det varit givare till xenon, samt lite begynnande rost. Framvagnen är en historia för sig också, länkarmar osv brukar vara en svag punkt. Drivknutar och liknande slitagedelar är bra om det är bytt!


OKej. Är mer inne på en Audi A6. Kombi ska he va såklart ;D. Bensinare blir det, Eftersom jag mest ska ha bilen som "glidar" bil. Fin åk om man ska kalla he så . Fyrhjulsdriven e ett måste. År från 00 å uppåt. Prisklass 50-70 tusen typ. soppafrbrukningnen spelar int så stor roll egentligen Hur stor är skillnaden mellan A6erna och A4an?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka