KÖPRÅD A6 vs 520i

A6 2.0T Avant 2008. 6700mil Bmw 520i Touring 2008.7000mil Ska köpa en av dom här 2 ovan bilarna. Kan inte bestämma mig vilken jag ska köpa. Har kört 4 st audi sista 10 åren senast en 2004:a gamla karossen. Vad tror ni vilken är bättre? Tacksam för hjälp och svar.



Svar på inlägget: KÖPRÅD A6 vs 520i



Jag hoppas du är medveten om att en bensinfyra i Bmw E60 är en mycket oharmonisk och trött kombination? A6 2.0T upplevs inte lika klen, men en turbomotor passar inte i en sådan bil utan A6 gör sig mycket bättre med en V6. Av dessa två svarar jag istället Bmw 520d, med 177hp och 350Nm betydligt piggare än 520i och den dricker enbart 0.5L/milen på pappret, en siffra den klarar av alldeles utmärkt i praktiken.


Är inte ute efter prestanda utan en långfärdsbil. Jag vet det du beskriver ovan men det handlar om just dom här 2 bilarna. Inga fler som har åsikter?


Är du och har varit nöjd med audi tidigare tycker jag att du ska satsa på audin. Men är du däremot lite trött på dem och vill pröva något nytt så ja ta bmwn svårt val iaf


Ok, men jag vill ändå envisas. Har nämligen samma motor i min Bmw och den är varken snål eller pigg, och jag har dessutom kört jag vet inte hur många mil med olika Audi A6 (Främst 2.0T) som hyrbilar i tjänsten. Det är tillräckligt med effekt, men inte särskilt snål. Du kommer spara mycket pengar med en diesel, men om du envisas svarar jag Bmw 520i på grund av att det alltid är kul att pröva något nytt. Fyran är en trevlig maskin, trevlig karaktär men gör sig mycket bättre i 1-serie eller Z4 än i 5-serie.


Har aldrig bytt en enda "skruv" på audin, bara vanlig service. Dom har fungerat mycket bra men som du nämner, kanske skulle det vara roligt att byta märke. Har ångest just nu, kan inte bestämma mig. Hoppades få lite mer feedback här på garaget men verkar dött, just nu iallafall.


Tack Rquired Det är sånna svar jag hoppas på.


Nån som har nåt att säga. Snälla hjälp. Sitter och övervakar


Det har gått 2 timmar sedan du startade tråden och det är lördagkväll. Kolla igen imorgon eftermiddag så kanske det har kommit in fler åsikter.


BMW:n om det nu måste stå mellan dessa kälkar. Mvh Alex






Är det inget annat som spelar in? typ pris på skatt, försäkring osv ?


Igentligen har driftkostnaden inget med detta att köra. Tänker mest på tysthet vid högre hastigheter,komfort och kvalité


åk och kolla och provkör båda sorterna och sen väljer du den du trivs bäst med


Upplever E60 som ganska markant tystare än Audi A6, framför allt om båda rullar på smalare däck med hög profil, och det verkar som om Teknikens Värld upplevde samma sak. Komfort är en smaksak, Bmw och Audi är hyggligt lika men Bmw´s stolar passar mig bättre. Bmw´s sportstolar är helt underbara och i min åsikt bättre än Audi´s. Hittar du en E60 med komfortstolar har Audi ingen stol som kan matcha dessa, komfortstolen är av många ansedd som marknadens bästa stol (Finns även i 7-serie tex.). Men chansen att hitta en sådan i en 520i är nog liten tyvärr... Bmw E6x är dock väldigt känslig för vilka däck som sitter på, med fel däck börjar den spåra och blir nervös i farter högre än 110-120km/h. Med rätt däck ligger båda "tyskt tungt" på vägen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka